KAKO DA POJAČATE UŽIVANJE U SLATKIŠIMA? Isključite televizor i čokolada će imati bolji ukus

V. N.

03. 08. 2021. u 16:00

UOBIČAJENO pitanje svih onih koji odluče da paze na svoju ishranu jeste to da li i koliko čokolade mogu da pojedu na dnevnom nivou, a da im to ne naruši zdravlje. Dijetičarke Suzi Burel i Leane Vard otkrivaju kako da jedete čokoladu a da u isto vreme stvorite osećaj sitosti sa jednom do dve kockice čokolade.

КАКО ДА ПОЈАЧАТЕ УЖИВАЊЕ У СЛАТКИШИМА? Искључите телевизор и чоколада ће имати бољи укус

Foto: Depozitfotos

Stručnjaci za ishranu pojavili su se u svom nedeljnom podkastu “ The Nutrition Couch “ kako bi objasnili da je malo čokolade svaki dan u redu, pod uslovom da vam je to jedina “hrana za dušu”.

Jedan od interesantnih trikova dijetičara je isključivanje televizora kada uživate u čokoladi, oni tvrde da je to zapravo “svež ukus“, bez ometanja, tako da znate da uživate u njemu, a ne samo da ga pojedete bez razmišljanja.

Po njihovom mišljenju ključ “dobrog“ konzumiranja čokolade je da treba da se prilagodite svojoj gladi i da je važno da se zapamti da dva ili tri komada imaju isti ukus, ako ne i bolji od deset komada.

 - Uvek govorim svojim klijentima da zapamte da jedan komad ima isti ukus kao deset komada, a zadovoljstvo koje dobijate jedući čokoladu je generalno najveće u prva dva do tri kvadrata - objašnjava Leane u podkastu.

Suzi se složila da malo čokolade svaki dan nije loše, ali ključna reč koja treba da se zapamti je umerenost.


 - Pokušajte da postanete dobar regulator onoga što jedete i ograničite se na red ili dva odjednom - rekla je ona.

Takođe, dodaje da ako neko previše jede slatku hranu, treba da razmisli o pauzi, da bi se mozak resetovao tako da čokoladu više ne traži tako često.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati