Feljtoni

Ponos svih Srba

Po svojoj veličini hram se nalazi u prvih deset hrišćanskih crkava, a pored hrama Hrista Spasitelja u Moskvi i crkve Isakijevski sabor u Petrogradu spada u najveće hramove u pravoslavnom svetu. Životopisanje se predviđa u tehnici mozaika, a u kripti fresk

Put večnog Istoka

Beogradsko Novo groblje najveći muzej pod vedrim nebom. Da li je slavni srpski vojvoda Živojin Mišić bio mason? Piramida - večna kuća Branislava Nušića.

Rulja palila redom

Kako je ugledni "NJujork tajms" opisao divljanje Šiptara na Kosmetu polovinom marta. Vladika Artemije, piše ovaj američki dnevnik, odbio ponudu o formiranju fonda za obnovu spaljenih crkava i kuća.

Krila - piscima

Nikola Čupić, unuk Zmaja od Noćaja, osnovao Zadužbinu, finansirao objavljivanje knjiga srpskih pisaca i naučnika. Objavljivan časopis "Godišnjica Čupićeve zadužbine".

Mete širom sveta

U Francuskoj upozoravaju da je napad terorista veoma blizu, Englezi tvrde da je neizbežan, a svet se pita ko bi mogao biti sledeća žrtva. Bin Laden više nije najveći problem - on je svoje poruke poslao i na Kosmetu, kaže za **Novosti** Ralf Topoven.

Pravedan prema ženama

Vožd je želeo da Srpkinjama svane pred turskim zulumćarenjem. Hajduk Veljkovi problemi.

Sporazum za okupaciju

Javno smo govorili da želimo sporazum, ali je naš cilj bio da Srbi odbiju da ga potpišu, a Albanci prihvate, potvrdio je kasnije Rubin.

Šiptari slave Milovu pobedu

Prvi su u čast **pobede demokratije” u Crnoj Gori zapucali ekstremni Albanci sa Kosmeta. Ponuda Vašingtona posredstvom Roberta Gelbarda. Simbolično sam vratio mandat okupljenom narodu i izrekao stav svoje partije da Crna Gora nema predsednika.

Narod na mala vrata

Nova etnička grupacija **Muslimani - u smislu narodnosti** uvedena je u proleće 1971, a dve godine docnije sarajevsko **Oslobođenje** piše da **mi koji živimo u BiH ne poznajemo Muslimane u smislu narodnosti...**

**Do viđenja, župane**

Ocenjujući ponašanje Milana Babića 25. 10. 1994 godine kao izdajničko, ovim rečima se Biljana Plavšić u Kninu rastala od njega. Priznavanje zločina ih sastavilo posle deset godina.

Prikaži sve vesti

Strahujete li od korona virusa?