Feljtoni

Masakr u Dobrovoljačkoj ulici

Prošlo je više od 13 godina od zločina nad pripadnicima JNA u Sarajevu, a da njegovi počinioci nisu kažnjeni. Špekulisalo se da će Ejup Ganić, Hasan Efendić i Zaim Backović završiti u Ševeningenu, ali od toga nije bilo ništa.

Prljave pare mafije

U operaciji "Sablja" novac najvećeg narko-kartela iz Zemuna nije pronađen, jer je završio u švajcarskim bankama. Žestoka medijska hajka zbog hapšenja Spasojevića i Lukovića. Ponuda Dušana Spasojevića iz zatvora.

Zvono na uzbunu

Knez Lazar je poslao svoje ljude svim srpskim velmožama i vojnim komandantima da pokrenu svoju vojsku prema Kruševcu, zbog turskog napada. Srbi su bitku na Kosovu izgubili zbog nepostojanja jedinstvene komande i brojčane premoći Turaka.

Finansiranje sa strane

Pojedine političke stranke se finansiraju iz inostranstva, ali posredstvom nevladinih organizacija, koje uz to uživaju i poreske olakšice.

Mučna turneja

Standardno zamišljena spektakularna turneja sa horom i trubačkim orkestrom, neslavno trajala, uz nacionalističke ispade. Poslednji koncert u Derventi, 15. marta 1989. godine. Čini se da "Dugme" nije imalo više kome da svira.

Evropski optimizam

Ostavljen je rok od tri godine za zajedničku državu, a možda je to i prilika da sama Evropa ispravi ponešto od svojih grehova iz nedavne prošlosti. Svako dalje parcelisanje ovog prostora vodilo bi daljoj destabilizaciji čitavog regiona .

Odgovornost zbog Ćosića

Na Univerzitetu u Kelnu govorio sam o savremenoj jugoslovenskoj književnosti, pa i o delu Dobrice Ćosića, uz napomenu da je on u sukobu sa vladajućom partijom, ali mu knjige izlaze u velikom tiražu. Već sutradan su zaduženi za Partiju u ambasadi tražili m

Krah imperije Sovjeta

Gorbačov je 25. decembra 1991. ustupio ključeve Kremlja Borisu Jeljcinu. Bio je to kraj Sovjetskog Saveza. Posle pada Berlinskog zida bilo je jasno da se ni Mihailu Sergejeviču ne piše dobro.

Nedostižna - Rusija

Papa se sretao sa Gorbačovim i Jeljcinom i od obojice dobijao poziv da poseti Rusku Federaciju. To nije bilo moguće bez saglasnosti Ruske pravoslavne crkve, sa kojom su odnosi Vatikana u to vreme pogoršani.

Lakrdija sa zaverom

Ideološki učenik Staljina i Tita, rutinirano je smislio "stenogram", koji su njemu odani socijalisti Šipovac, Bogdanović i Minić saopštili sapartijcima i, u sadejstvu sa Šešeljevim poslanicima, dokazali moje antidržavno delovanje. Tvrdim da stenogram sa s

Prikaži sve vesti

Da li bi trebalo dodatno pooštriti kazne za vozače pod dejstvom alkohola?