UKOLIKO se kancer lokalizuje, imuni sistem organizma može da se izbori sa njim. Ali, kada se kancerozni proces raširi na više organa, onda je ta borba izuzetno teška. Ali nije nemoguća.

"Kancerozne ćelije proizvode i luče (kao produkt svog metabolizma) milione molekula enzima koji kao makaze seku kolagensku matricu, vezivno tkivo koje okružuje ćeliju. Kancerozne ćelije iz jetre koriste ove enzime da prave male rupe u zidovima krvnih sudova i tako ulaze u krvotok. Tako se kancerozne ćelije (bolje reći gljivične forme u kanceroznim ćelijama) transportuju do drugih ćelija i organa, kao na primer do pluća, i tu se nastane, razmnožavaju se bez kontrole i stvaraju novu kanceroznu izraslinu", opisuje ovaj proces dr Aleksandra Nijdvicki iz Rath Foundation, organizacije koju je osnovao nemački lekar i biohemičar dr Matijas Rat. On se već decenijama bavi ćelijskom medicinom i bio je bliski saradnik u poznatim naučnim istraživanjima koja je sa vitaminom C vršio dvostruki nobelovac Lajnus Poling.

PODSETIMO još jednom na to da su enzimi specifične proteinske tvorevine, (još) neformirane bakterije, u kojima funkcioniše samo probavni sistem. Ima ih praktičmo svuda. Gde god ima protita (čestica života) ima i enzima. Oni su ključni u svim metaboličkim procesima.

"Funkcija vezivnog tkiva je ne samo da vrši mehaničku potporu za druga tkiva, već predstavlja jednu aveniju za komunikaciju i transport energije između različitih tkiva. Glavni tipovi ćelija uključeni u imunološku odbranu su nađeni u vezivnom tkivu", naglašava dr Matijas Rat.

Ćelijska hranljiva solucija doktora Matijasa Rata je napravljena da zaustavi širenje kancera (metastazu) tako što zaustavlja razaranja kolagenske matrice (vezivnog tkiva) od strane enzima koje aktiviraju kancerozne ćelije. Solucija doktora Rata se sastoji od: dve amino kisline, L-Lysine i L-Proline, plus vitamin C i jedna supstanca iz zelenog čaja, polyphenol catechin, poznat kao epigallocatechin gallate (EGCG). Ova solucija se koristi kao dopuna u bilo kom tretmanu za rak.

OPTIMALAN proces energetskog protoka veoma je precizno određen biološkim programom kojim je obuhvaćena svaka ćelija. Doktor Matijas Rat, na osnovu svojih proučavanja, veruje da se unos energije mora vršiti na dva nivoa: prvi nivo energetski priprema ćelijsku "fabriku" za unos i preradu energetskih sirovina, a drugi deo je obrada energetskih sirovina iz kojih će se energija redistribuirati u sve organe. Slikovito rečeno - ako je centralni deo ćelije "fabrika"koja koristi ćelijske energente za rad, njih nije dovoljno samo imati na raspolaganju, već ih treba i "potpaliti" kako bi se "kuvali".

Za ovu "potpalu" ćelijske fabrike mora se osloboditi bioenergija koja se skladišti u mitohondrijama. U stvaranju ove bioenergije angažovani su mikronutrijenti, gde spadaju vitamini, minerali, elementi u tragovima, aminokiseline, dok se kao sirovine za obradu unose makronutrijenti - proteini, ugljeni hidrati i masti.

Ćelijska "fabrika" ne može dovoljno da se "potpali" i sirovine koje u "fabriku" ulaze ne obrađuju se adekvatno. Sa druge strane, mnoge neadekvatne sirovine, kao na primer zasićene masti, stvaraju tešku "prljavštinu" i ometaju rastvaranje korisnih masti u vodi.

Tako se nedostatak mikronutrijenata manifestuje već kao uznapredovala bolest. Jedna takva bolest je tumor, tvrdi doktor Matijas Rat. A mi smo već videli kod drugih istraživača da kancerozna ćelija proizvodi veoma malu bioenergiju.

U KANCEROZNOJ ćeliji sirovine koje stignu na preradu ne sagorevaju već počinju da fermentiraju. Posegnuti u takvom slučaju za dopunskim unosom mikronutrijenata - vitamina i minerala nije dovoljno. I to je suština istraživanja koje je radio doktor Matijas Rat.

Mikronutrijenti deluju u procesu "potpaljivanja fabrike" na jednoj veoma preciznoj podeli zaduženja, prosto - oni rade timski i samo efekat njihovog zajedničkog delovanja je adekvatna energetska potpala ćelijske "fabrike". Ovaj proces je doktor Rat definisao kao sinergijsko delovanje mikronutrijenata.

Vitamin C je jedan od ključnih mikronutrijenata, a ne može se proizvesti u ljudskom organizmu, tvrdi nauka. Zato je osnovni način delovanja doktora Rata koncentrisan na preventivi i to stalnim unosom ovih hranljivih sastojaka, ne pojedinačno, već u adekvatnoj kombinaciji (po formuli) u zavisnosti od specifičnih potreba organizma odnosno načina trošenja i ponovnog punjenja energijom. Ovo formulisanje mikronutrijenata je doktora Rata dovelo i do otkrića formule kojom se može zaustaviti prekomerno lučenje određenih enzima u kanceroznoj ćeliji koji su ispali iz kooperativnog procesa pa razorno deluju na okolno vezivno tkivo (kolagen) i šire kancer.

ČIM je formula doktora Matijasa Rata pokazala prve rezultate i efekte u zaustavljanju metastaza kancera, on i njegova ekipa su se našli na tapetu farmakobiznisa. Nastojali su na svaki način da ga zbog ovoga diskredituju, a rezultate njegove vitaminske formule obezvrede.

Ali ni dr Rat im nije ostao dužan pa je preko svoje privatne fondacije, Rath Foundation, javno izneo žestoke optužbe na račun organizovanog i pogubnog delovanja farmakomafije u Zapadnoj Evropi koja sva istraživanja u ćelijskoj medicini izokreće tako da sebi donose profit, a milionima ljudi širom sveta nove bolesti. U ovoj borbi koju Rat vodi već dve decenije sve više se čuju i glasovi drugih lekara koji shvataju da ćutanje o pogubnom delovanju farmaceutske mafije ima zaista dramatične posledice te da se od pacijenata prave zamorčići i invalidi, a od lekaradželati, jer mnogi ne shvataju koliko su mnoge terapije otrovne.

Dr Rat je morao i da napusti Nemačku zbog pritisaka i preselio se u Holandiju. Njegovi vitamini ne nalaze se u prodaju u drogerijama, već je morao da napravi sopstvenu distributivnu mrežu. Deo mreže je obuhvatao i Srbiju i Bosnu i Hercegovinu i podaci o njegovim formulama se mogu naći na internet-sajtu vitamini.rs.


MLADI KRAVLjI SIR LEČI KANCER

MORAMO da spomenemo, bar ukratko, još jednog nemačkog biohemičara i farmakologa, doktorku Johanu Budvig, koja je godinama smatrana za vrhunskog evropskog naučnika u istraživanju raka.

Umrla je 2003. u 95. godini života. Sedam puta je bila nominovana za Nobelovu nagradu. Možete već pretpostaviti zašto je nije dobila i ko je lobirao protiv nje. Odgovor je jednostvan farmakomafija, jer njen tretman u lečenju kancera njihovom biznisu ne bi doneo ni centa.

Verovali ili ne "tajna" formula na kojoj je doktorka Budvig zasnovala svoj lek protiv raka je posebna dijeta u kojoj okosnicu čini kombinacija mladog kravljeg sira i lanenog ulja. I to nije slučajno.