ОД ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ": ГРАЦ

ОДБРОЈАВАЊЕ увелико траје, сутра је последњи тест пред Светско првенство. Српски фудбалери имаће генералну пробу пред Мундијал са Боливијом у Грацу од 18.00, следи повратак у Србију и паковање кофера за Русију, пут на који се креће у понедељак пре подне из Београда. "Орлови" у међувремену тренирају у Бад Валтерсдорфу, размишљају како да оставе много бољи утисак од оног у поразу од Чилеа (0:1), док се у слободно време - играју.

- Не памтим када сам претходно играо "човече, не љути се", а овде и по пет-шест партија дневно - преноси Сергеј Милинковић-Савић.

Прочитајте још: И Шпанци стигли у Русију: Желимо да направимо нешто велико

Душан Тадић открио је, уз осмех, и неке детаље:

- Ивановић највише вара. И то вара невероватно. Не може да победи, па баца коцкицу и по "100 пута" док не добије шест.

ШУТ СА СВИХ СТРАНА УВЕК се пред велико такмичење поведе прича о лоптама, јер за свако стижу нове. Сада је на реду "телстар 18".
- Мени пријају, волим их. Шутираћемо са сваког дела терена - коментар је Милинковић-Савића.
- Нисам их имао у Серији А.
- Голманима ће бити тешко да бране ове лопте - додао је Тадић.

На програму је и кошарка. Голден стејт доминира у финалу НБА лиге са Кливлендом, али не и у кампу српских фудбалера.

- Митровић је узео Вориорсе, па сам ја морао Кливленд. Водио сам два разлике, а онда се појавио проблем са каблом - жали Тадић што није славио. - Све ове друштвене игре су добре за победнички менталитет. Дружимо се, а нико не воли да изгуби.

Прочитајте још: Пораз Костарике у претпоследњој провери пред меч са Србијом

А кад почне озбиљна прича о припремама, поразу од Чилеа, сновима пред Русију... Сви наши фудбалери личе на папагаје. Причају да је на првој провери селектор Крстајић комбиновао и дао шансу младима (као да ово није једина, најбоља селекција, него унутар ње имамо млађу и старију), очекују да све буде боље данас са Боливијом и, за почетак, маштају о осмини финала на Светском првенству.

- Долазак овде на припреме био је прави потез. Имамо мир и тишину, добре услове, само је терен могао да буде бољи. А од данашње утакмице са Боливијом морамо да будемо бољи и да на најлепши начин дочекамо Костарику - жеље су Тадића. - Ова недеља је била много јака када су питању тренинзи. Добро смо радили, фино је направљен тонус да будемо спремни за старт у Русији.

ТАДИЋ: НЕРВИРАЋЕ МЕ ВАР ВИДЕО-технологија одлучиваће први пут на СП приликом спорних момената, што Душану Тадићу неће пријати:
- Нервираће ме ВАР! Навикао сам у Енглеској да тога нема. Некад се догоди да и по 30 минута нема прекида у Премијер лиги. Онда мора да ти буде чудно кад тако нешто почне да се догађа, кад неко симулира...

"Орлови" прате игре ривала и све што се догађа у њиховим камповима, многи су гледали пораз Костарике од Енглеске (2:0).

- Изгубили су, али су добро организовани. Не мењају формацију 5-4-1, знају у сваком тренутку ко шта ради, уиграни су. Мораћемо да имамо добар проток лопте ако желимо да их казнимо, направимо вишак. Квалитетни су из контре - утисци су Тадића, мада ће све играче наредних дана стручни штаб детљано обавестити о врлинама и манама селекција која прва чека Србију на Мундијалу. - Швајцарска је попут Аустрије. Има квалитет, сви трче и раде за екипу. А не бих да трошим речи о Бразилу...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Костић: Можемо да будемо једно од изненађења овог Мундијала

Тадићеви фаворити на СП су Бразил, Шпанија и Немачка. Неко је одмах добацио да то значи да ми испадамо најкасније већ у осмини финала, јер се укрштамо са групом у којој су "панцери"...

- Зашто тако тумачите? Можда будемо први у групи - поново је уз осмех одговарао Тадић.

Сергеј Милинковић-Савић један је од момака који су се на Новом Зеланду попели на кров света у јуниорској конкуренцији.

- Велика је разлика између ова два такмичења, а једва чекам да почне Светско првенство у Русији - истиче Сергеј. - Имамо добру атмосферу, брзо сам се уклопио, као да сам ту дуги низ година. Кључна ће нам бити прва утакмица. Надамо се победи, која би нам олакшала много тога.

Његови фаворити су Бразил и Аргентина, сматра да ће Белгија далеко да догура... Али свима је најважније шта ће данас у Грацу да нам понуде селектор Крстајић и играчи у дуелу са Боливијом и у каквој атмосфери ће "орлови" полетети ка Русији у понедељак пре подне...