DESETINE HILJADA LJUDI NA LITIJI U NIKŠIĆU: Molitveni hod povodom praznika Svetog Vasilija Ostroškog - skupilo se i staro i mlado (FOTO/VIDEO)

V. K.

12. 05. 2021. u 18:27 >> 19:36

POVODOM praznika Svetog Vasilija Ostroškog, pokrovitelja i duhovnog zaštitnika Nikšića više hiljada građana, okupilo se na Trgu Šaka Petrović će krenuti u svetovasilijevsku litiju koju predvodi episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko primorske Joanikije, sa sveštenstvom.

ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА ЉУДИ НА ЛИТИЈИ У НИКШИЋУ: Молитвени ход поводом празника Светог Василија Острошког - скупило се и старо и младо (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V.K.

U litiji su predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i predsednik SO Nikšić Nemanja Vuković... Takođe, među građanima koji šetaju nalazi se i Dejan Tomašević, bivši košarkas.

Foto: V.K.

Foto: V.K.

- Moramo narodnoj volji za molitvenom hodom odgovoriti - ljubavlju. Poštujemo epidemioloske mere i držimo rastojanje, rekao je vladika Joanikije.

Procene su da je u litiji učestvovalo oko 40.000 građana!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)