SKANDAL U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Na dnevnom redu "Rezolucija o genocidu u Srebrenci"

V.K.

11. 05. 2021. u 16:38

ZA PREDLOG da se na dnevni red crnogorskog parlamenta stavi tačka "Rezolucija o genocidu u Srebrenci" koji je danas usvojen, glasalo je 42 poslanika, dok je 15 bilo protiv, a 21 poslanik bio uzdržan.

СКАНДАЛ У ЦРНОГОРСКОМ ПАРЛАМЕНТУ: На дневном реду Резолуција о геноциду у Сребренци

Foto: Printskrin

- Opravdanost inicijative je svakodnevna. Mi u državi koja je lider u EU integracijama doživljavamo porast negiranja genocida. Ovaj dom ne smije dozvoliti promociju ratnih zločinaca. Ovo nije usmjereno protiv jednog naroda već je cilj pomirenje i suočavanje sa prošlošću. Bez suočavanja sa prošlošću ne možemo pomiriti region - kazao je Ibrahimović prilikom obrazloženja i pozvao poslanike da glasaju po savesti.

Podsetimo, Skupština Crne Gore 2009. osudila je masovni zločin u Srebrenici počinjen 1995. godine i prva u regionu prihvatila rezoluciju Evropskog parlamenta.

Novoformirana Skupština Crne Gore krajem decembra prošle godine odbila je glasovima poslanika  pobedničkih lista sa ozbora 30.avgusta većinskim brojem glasova da na dnevni red uvrsti Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji je predložila opoziciona Bošnjačka stranka Crne Gore.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024