DONACIJA SLUŽBI ZAŠTITE: Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović u Andrijevici

Марија Стевановић
Marija Stevanović

21. 04. 2021. u 13:35

MINISTAR poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, uručio je vrednu opremu andrijevačkoj Službi zaštite i spašavanja namenjenu korišćenju u operativnim aktivnostima na poslovima zaštite stanovništva od požara i prirodnih nepogoda. Donacija je vredna 18.800 evra koja je obezbeđena preko regionalnog projekta "Upravljanje slivom reke Drine na Zapadnom Balkanu“.

ДОНАЦИЈА СЛУЖБИ ЗАШТИТЕ: Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић у Андријевици

FOTO: Opština Andrijevica

-Ovo je jedna od uspešno završnih aktivnosti ispunjavanja obaveza koje se tiču donacija koje predviđa ovaj projekat tako što je za Službu zaštite i spašavanja u Andrijevici obezbeđena protivpožarna oprema.

Tu su protivpožarni kombinizoni, rukavice i šlemovi, specijalna odela i čizme za vatru, nosila za povređene, kao i radna i druga neophodna oprema.

Na ovaj način Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je, u saradnji sa Svetskom bankom, dalo puni doprinos da ovaj kraj ima opremljenu Službu zaštite i spašavanja koja je zadužena da pravovremeno reaguje prilikom požara i u drugim vanrednim situacijama, naglasio je Stijović, i dodao da će kod Vlade pokrenuti inicijativu da se andrijevačkoj Službi zaštite i spašavanja obezbedi kamion za gašenje požara, s obzirom da trenutno poseduje samo jedno vozilo za ove namene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024