MILO DIŽE TENZIJE: U Nikšiću, uoči lokalnih izbora u nedelju, atmosfera sve nervoznija

V. KADIĆ

11. 03. 2021. u 07:39

MIRNU atmosferu u Nikšiću uoči lokalnih izbora u nedelju 14. marta, ponovo je narušio predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, šaljući otrovne poruke, deleći građane, unoseći nervozu i nemir u ovu, po prostranstvu, najveću opštinu u zemlji.

МИЛО ДИЖЕ ТЕНЗИЈЕ: У Никшићу, уочи локалних избора у недељу, атмосфера све нервознија

Foto Tanjug

Ratobornom retorikom on pokušava da probudi deo svojih uspavanih glasača, kako se ne bi ponovio izborni fijasko od 30. avgusta, kada je pao režim koji on decenijama personifikuje.

- Nije trebalo više od 100 dana da se vršenje vlasti izrodi u političku karikaturu, kao i da se jasno pokaže zapanjujuća nestručnost, te politička i nacionalna neodgovornost - poručio je Đukanović.

- Svedočimo povampirenju politike devedesetih sa neskrivenim ambicijama retrogradnih snaga da svoje ciljeve iz tog vremena ostvare danas. U središtu velikodržavnih planova i projekata nalazi se nažalost i Crna Gora koja se vidi kao važan deo srpskog sveta, te nove sintagme za projekat "velike Srbije". Dobro znamo kakva je bila uloga Srbije i Srpske pravoslavne crkve u pripremi i realizaciji najnovije ofanzive tog istorijski prevaziđenog koncepta u vreme parlamentarnih izbora avgusta prošle godine,

Protesti Trobojke na ulicama Nikšića, Foto V. K.

Na dugogodišnju vladavinu DPS-a u Nikšiću odgovoriće jedna od najvećih koalicija u istoriji političkog života ovog grada "Za budućnost Nikšića", koju čini čak 11 članica: Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, SNP, Pokret za promene, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Jugoslovenska komunistička partija, SRS, Socijalisti cg, Partija penzionera i invalida rada i pokret "Za život Nikšića", sastavljen od lekara, profesora, ekonomista. Listu su podržali nikšićki sportisti, ekološki pokret "Ozon".

Selaković: Laži Davidovića

POVODOM tvrdnje lidera Narodnog pokreta iz Crne Gore Miodraga Davidovića koji je, kako su prenele "Vijesti", rekao da je "atentat na njega i vladiku Joanikija izvela grupa koja je izvršila, prema srpskoj štampi, mnoga nedela...", a da je organizator predsednik Srbije Aleksandar Vučić, član Predsedništva SNS Nikola Selaković, ocenio je da je Davidović time prevazišao sam sebe i svrstao se među one kojima je, kako kaže, mržnja prema predsedniku Srbije jedini politički program.

Za Selakovića je indikativno, da u trenutku kada državni organi Srbije sprovode opsežnu akciju borbe protiv organizovanog kriminala, poslednjih nekoliko dana iz naše i zemalja regiona pristižu sinhronizovani napadi na predsednika Vučića. "Tako je i sa rečima Davidovića, koji se svrstao u red onih koji su opsesivno opsednuti Aleksandrom Vučićem i kojima je mržnja prema predsedniku Srbije jedini politički program", naveo je Selaković.

Spasoje Tomić, Foto Za budućnost Nikšića

Koaliciju predvodi Marko Kovačević, poslanik Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta, koji je više puta hapšen u vreme litija zbog isticanja trobojke.

- Oni koji podižu tenzije su oni iz Demokratske partije socijalista koja to čini preko ljudi bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića i njegovog parapolicijskog tima. Sačekaćemo 14. mart da uveče proglasimo trijumf i pošaljemo DPS u prošlost - kaže za "Novosti" Spasoje Tomić, šef medijskog pula ove koalicije.

- DPS preko svojih medija čini sve da podigne tenzije, stvori sliku kao da se nešto strašno događa. Oni pokušavaju da izazovu incident pa da sebe stave u ulogu žrtve.

SRCE CRNE GORE

NOSILAC liste "Za budućnost Nikšića" Marko Kovačević poslao je poruku uoči predstojećih izbora: "Cetinje je prestonica, Podgorica glavni grad, ali je Nikšić srce Crne Gore"!

Demokrate Alekse Bečića nastupaju na izborima zajedno sa Demosom, "Plenum 083" sastavljen od nikšićkih intelektualaca i pokret "Ne damo Nikšić", koji predvodi savetnica premijera Zdravka Krivokapića, Gordana Radović. Nosilac liste je poslanik Momo Koprivica, nekadašnji asistent na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Na izborima učestvuje Narodni pokret, Socijaldemokratska partija, Socijaldemokrate i Građanski pokret URA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna