LIDERIMA DF GLAVA NA PANJU: Mandić i Knežević traže zaštitu

V. KADIĆ

07. 03. 2021. u 10:36

ŽIVOTI su nam ugroženi - poručili su juče lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, zahtevajući od v. d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejana Vukšića i v. d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina da procene njihovu bezbednost.

ЛИДЕРИМА ДФ ГЛАВА НА ПАЊУ: Мандић и Кнежевић траже заштиту

Foto Novosti

- Ovaj zahtev je posledica kontinuiranog operativnog rada pripadnika ANB i UP sa organizovanim kriminalnim grupama u Crnoj Gori i Srbiji, da urade sve da dođe do ugrožavanja moje i Mandićeve sigurnosti. Mi u DF pretpostavljamo da se to dešavalo pod komandom Zorana Lazovića, njegovog sina Petra i ostalih N. N. lica iz specijalnog odeljenja koje je predvodio Lazović - kazao je juče novinarima Knežević.

On je pojasnio da je upravo u srpskim, a potom i u crnogorskim medijima, objavljen snimak praćenja Andrije Mandića i njega samog, od 8. novembra prošle godine, na kojem se jasno vide lica dvojice mladića. Njih je, prema Kneževićevim tvrdnjama, jedna organizovana kriminalne grupa poslala da sačekaju Mandića i njega prekoputa hotela "Moskva" i pošalju poruku da su više ugroženi u Beogradu nego u Podgorici i da se ne mogu nigde sakriti:

- Pretpostavljam da se radi o pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka.

"HOBOTNICA" U PODGORICI

ANDRIJA Mandić je rekao da borba protiv kriminala ne može da se zaustavi na granicama Crne Gore, koja je nekada izvozila aluminijum i boksit, "a u vreme Mila Đukanovića organizovani kriminal".

- Glava "hobotnice" se nalazi ovde, u državnim strukturama i mestu predsednika Crne Gore. Ona je srasla i povezana je sa kriminalnim grupama iz regiona.

Očigledno, u saradnji sa Zoranom Lazovićem, zaustavljen je pokušaj da se dođe do njihove potpune identifikacije. Intenzivna operativna obrada Mandića i mene počela je nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, kada smo u znak protesta pozvali građane da izađu na ulice i blokiraju puteve. Bezbednost nam je dodatno ugrožena nakon 30. avgusta, a posebno nakon smene Lazovića sa mesta pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, hapšenja Belivuka i sve izvesnije smene Milivoja Katnića, glavnog specijalnog državnog tužioca.

Knežević poručuje da, ukoliko policija i ANB ne budu spremne da učine sve da ovi ljudi budu procesuirani i udaljeni iz službe, oni će naći načina da se zaštite u skladu sa onom Njegoševom: Odbrana je sa životom skopčana.

Mandić je podsetio da ovo nije prvi put da neko pokušava da zaplaši ljude iz DF:

- Mi se ne bojimo. Nakon parlamentarnih i lokalnih izbora u Nikšiću, stiču se uslovi da i u Crnoj Gori može da se pokrene borba protiv kriminala, prvenstveno u državnim institucijama - policiji, tužilaštvu, pravosuđu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)