"PATRIOTE" OBJAVILE SKANDALOZAN SNIMAK: Optužuju i Vojsku Srbije da je dva puta okupirala svetinju na Cetinju

V. KADIĆ

22. 02. 2021. u 22:18

SNIMAK nepoznatog autora koji je tokom vikenda objavljen pa potom izbrisan na jutjub-kanalu "Legioni časti", ispod koga su se potpisale "Crnogorske patriote", ponovo je ustalasao atmosferu u Crnoj Gori i Nikšiću, uoči lokalnih izbora 14. marta.

ПАТРИОТЕ ОБЈАВИЛЕ СКАНДАЛОЗАН СНИМАК: Оптужују и Војску Србије да је два пута окупирала светињу на Цетињу

Foto: Printscreen

"Patriote" na tom montiranom video-zapisu optužuju građane Crne Gore, Vojsku Srbije i BIA da su, kako navode, dva puta "okupirali" Cetinjski manastir, pripremajući masakr. Objavljene su fotografije Nikšićana, Budvana i Cetinjana koje oni optužuju da bi za pare uradili sve pa i "pucali na svoj narod, tj. svakog Crnogoraca i Crnogorku koji bi pokušali da uđu u Cetinjski manastir".

Nikšićani koji se pojavljuju u klipu već su podneli krivičnu prijavu protiv N. N. lica koja vode ovaj jutjub-kanal, poručujući da su spremni da do kraja ispitaju ko se to bavi njihovim blaćenjem i ko želi da im u susret lokalnim izborima u tom gradu nacrta metu. Prema našim saznanjima policija je krenula u akciju rasvetljavanja cele ove priče.

Snimak je obeležila poruka u kojoj se navodi da su "ovi izdajnici zaposeli Cetinjski manastir uz punu saglasnost Srpske pravoslavne crkve" i da su za to vreme dva helikoptera Vojske Srbije, namenjena za njihovo izvlačenje u slučaju oružanog sukoba, dežurala pokraj crnogorsko-bosanske granice, na obali Drine. Teroristi su, kažu autori, istu stvar ponovili i za Božić 2021!

Povodom ovog skandala reagovali su iz Nove srpske demokratije tražeći od nadležnih organa da se prekine sa progonom njihovih aktivista u Nikšiću.

- Za lokalne izbore u Nikšiću se pokušava primeniti prljava kampanja od strane Agencije za nacionalnu bezbednost koje su još pod kontrolom Đukanovića - poručuju iz Nove srpske demokratije. - Jutjub-kanal "Legion časti" širi međunacionalnu mržnja i lažno optužuju ljude koji su prepoznati kao učesnici litija i pristalice lokalnih opozicionih koalicija. Scenario već viđen letos pred parlamentarne izbore na portalu Udar.

POLICAJAC IZA SNIMKA?

PREMA nekim saznanjima, postoje osnovane sumnje da iza snimka kao i brojnih profila na društvenim mrežama koje su ga plasirale, stoji policajac iz Nikšića Danilo Janjušević - navodi se u saopštenju NSD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)