BRANO MIĆUNOVIĆ OSTAJE IZA REŠETAKA: Tužilaštvo čeka forenzičke nalaze, uskoro moraju da donesu odluku

B. Dabić

07. 01. 2021. u 19:06

DOK ne bude gotov forenzički nalaz na osnovu kog će se znati čiji je oružje pronađeno u automobilu juče u Budvi, iza rešetaka ostaje Branislav Brano Mićunović, kao i njegovi prijatelji Sava Vujović i Srđa Mićunović.

БРАНО МИЋУНОВИЋ ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Тужилаштво чека форензичке налазе, ускоро морају да донесу одлуку

Foto V. K.

Nakon višečasovnog saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotor Branislavu Branu Mićunoviću, kao Savi Vujoviću i Srđi Mićunoviću večeras je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata. Ovo je  potvrdila PR Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru Ana Marinović. 

Tužilaštvo će u zakonskom roku odlučiti da li će nadležnom sudu predlagati pritvor za ova tri lica. Prema rečima Marinović, njima se na teret stavlja nedozvoljeno posedovanje oružja. 

Danas je advokat Danilo Mićović potvrdio da je prijatelj Brana Mićunovića tokom saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu Kotor  priznao da je njegovo  oružje koje je policija pronašla tokom pretresa dva vozila na Badnji dan u Budvi. 

Advokat nije bio voljan da precizira koji od njih dvojice, Sava Vujović ili Srđa Mićunović, su priznali da je oružje njegovo dodajući da će brzo javnost o predmetnom događaju biti obaveštena saopštenjem Uprave policije.

Mićović je takođe, kazao da Sava Vujović i Srđa Mićunović nisu telohranitelji već prijatelji Brana Mićunovića.

Mićović je za "Novosti" kazao da su Mićunović i njegovi prijatelji,na Badnji dan  oko podne izašli iz hotela Splendid i uputili se ka Budvi. Krenuli su u dva automobila.

- Oružje nije pronađeno u vozilu u kome je bio Mićunović. Mićunović ne nosi oružje - kazao je juče advokat Danilo Mićović koji je potvrdio da je Mićunović priveden nakon što je napustio hotel Splendid.

- On je pošao kući na Badnji dan koji je planirao da proslavi u krugu svoje porodice u Budvi. 

Na službenom parkingu stanice nakon što su Mićunović i njegovi saputnici privedeni parkirano je vozilo u kome je pronađeno oružje.

Mićunović se decenijama dovodi u vezu sa mnogim kriminalnim aktivnostima, ali nikad mu ništa od toga nije dokazano. Takođe, slovi za osobu veoma blisku porodici Đukanović.

Privođenje Mićunovića komentariše se da ovim činom poslata poruka da u Crnoj Gori više  nema nedodirljivih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki