PROFESOR RADULOVIĆ GOVOROM „UZDRMAO” CRNU GORU: Krivokapić napravio životnu grešku!

Novosti online

04. 12. 2020. u 15:26

PROF. dr Branko Radulović (Pokret za promene) rekao je da će se još strastvenije boriti za njegov ideal iz 90-ih - prosperitetnu, multinacionalnu i multikonfesionalnu, srednje razvijenu Crnu Goru.

ПРОФЕСОР РАДУЛОВИЋ ГОВОРОМ „УЗДРМАО” ЦРНУ ГОРУ: Кривокапић направио животну грешку!

Foto: Printskrin

-Građani, u pitanju je naš biološki opstanak. Iz stanja neizvesnosti u stanje blagostanja i slobode postoji samo jedan put - potpuni diskontinuitet, preispitivanje prošlosti, nadoknada i obeštećenje onih koji su ugnjetavani, krivična odgovornost onih koji se krali. Na tim osnovama su moguće radikalne reforme. Sve ostale je manje ili više bespuće - kazao je Radulović.

Dodao je da je dao sve od sebe prethodnih meseci da doprinese pravljenju jake vlade, pripremio draft programa nove vlade i prvi predložio da Krivokapić bude mandatar.

Kaže da ga Krivokapić nije poslušao i nije napravio jaku vladu i da mu je to životna greška.

Radulović je zamerio Krivokapiću što je rekao da lideri partija ne treba da budu u novoj vladi, te podsetio da su oni puni rana.

- Šokiralo me je što je gospodin Krivokapić javno rekao neke uvrede i netačnosti. Biću direktan, pa ću reći da je rekao da su lider "nedostojni njegove Vlade", da smo neznaveni i da smo mi jalova opozicija. Gospodine Krivokapiću, ova trojica ovde (Jovan Vučurović, Milan Knežević i Andrija Mandić) su ljudi od najvećeg legitimiteta, dosledni, hrabri, pošteni, znameniti i mnogo bistri. Gospodine Krivokapiću, sa onim "neznaveni" ste mi uvredili oca i majku, uvredili ste mene i moje potomstvo - rekao je profesor Radulović. 

Radulović je kazao da nije bilo DF-a ne bi bilo litija pravih.

- Da nije bilo DF-a ne bi bilo ni vas gospodine Krivokapiću. Kad mi neko kaže bićemo bolji od DPS-a kao da me ošamari! Ko to ne bi bio? Kad mi neko kaže da neće da krade, pa zar treba da kradeš kad si javni funkcioner? - pitao je Radulović dodajući da je ova vlada nejaka.

Najavio je da će Skupštini dostaviti niz dokumenata, "preko 500 konkretnih rješenja sa svim podacima, koji su tačni".

- Morate me poslušati da ovaj saziv traje četiri godine, da u kontinuitetu bude rekonstrukcija vlade boljih sa boljim - kazao je Radulović.

Profesor Radulović je istakao da će PDP glasati za novu vladu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a