JOVAN MARKUŠ SASLUŠAN ZBOG OBJAVE NA FEJSBUKU! Digao glas protiv skrnavljenja svetinja, skandalozan potez cetinjske policije

V. K.

13. 10. 2020. u 18:06

JOVAN Markuš, publicista, nekadašnji predsednik opštine Cetinje, jutros je pozvan u cetinjsku policiju po zahtevu nikšićke policije na saslušanje, a na osnovu objave koju je pustio na svom Fejsbuk profilu.

ЈОВАН МАРКУШ САСЛУШАН ЗБОГ ОБЈАВЕ НА ФЕЈСБУКУ! Дигао глас против скрнављења светиња, скандалозан потез цетињске полиције

Foto: Facebook

- Radi se o tome da sam u vreme predizborne kampanje krajem avgusta objavio priloge o tome kako dve DPS aktivistkinje iz Nikšića vrše skrnavljenje naših svetih simbola u Grblju. Nadležne vlasti  umesto što maltretiraju policiju i mene oko davanja izjave, podnesu prijave protiv DPS aktivista, oni očigledno zamenjuju stvari po principu da nije kriv onaj koji skravi i vređa naša religiozna osećanja već oni koji to žigošu. Danas sam po povratku iz policije objavio na svojoj Fejsbuk stranici kopiju svoje izjave i priloge zbog kojih je traženo da se da izjava i verovali ili ne posle sat vremena Fejsbuk je skinuo tu objavu a meni izrekao kaznu od 7 dana zabrane objavljivanja i komentarisanja! Postavlja se pitanje da li odlazeća vlast nedozvoljeno rukovodi i objavljivanjem na privatnim Fejsbuk profilima, postavlja pitanje Markuš. 

Foto: Facebook

On je u policijskoj stanici na Cetinju saznao razloge  pozivanja.

 -Ja sam lično objavio video snimak, fotografije i napisao komentare koje su mi pokazane u stanici policije. Od prijatelja iz Grblja sam dobio snimak i fotografije nakon čega sam to objavio na Fejsbuku. To sam učinio jer su one skrnavile i vređale moja verska osećanja, a kao političar, novinar i pisac dužan sam da žigošem ovakve neprimerene postupke. Nikome nisam uputio pretnje opasne po život  već žigosao jedno neprimereno necivilizacijsko  ponašanje prema svetim simbolima. Umesto da se stide svojih postupaka  one za svoja nedela  optužuju druge, drugim rečima  dozvoljeno je „krasti“, a nije „dozvoljeno“ praviti „krađu“, dodaje ogorčeni Markuš.

Na svom Fejsbuk profilu Jovan Markuš je 29.avgusta ove godine napisao „Babe na zadatku!!!“

Foto: Facebook

- Ove babe su uhvaćene  neregistrovanim autom na licu mesta kako ocrtani krst crvenom bojom farbaju... Niko ne zna ko su, pobegle su, a auto je na oglasnu prodaju auto placa „Jaguar“ iz Nikšića. Juče je bilo skrnavljenje  bilborda na kome je naš sv. patrijarh Pavle u Grblju, a danas ovo...“.

Narednog dana usledila je nova objava: Baba „molerka“koja farba svete simbole!!!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki