REAKCIJA NA POTEZ ODLAZEĆE VLADE DUŠKA MARKOVIĆA Dajković: Srbima ne treba nacionalni praznik - Mi nismo gostujući narod u Crnoj Gori!

V.K.

30. 09. 2020. u 11:51

ODLAZEĆA vlada Duška Markovića dala je saglasnost na odluke o zastavi, notnom zapisu himne i utvrđivanja Dana nacionalnog praznika pripadnika albanskog, hrvatskog i romskog naroda u Crnoj Gori.

РЕАКЦИЈА НА ПОТЕЗ ОДЛАЗЕЋЕ ВЛАДЕ ДУШКА МАРКОВИЋА Дајковић: Србима не треба национални празник - Ми нисмо гостујући народ у Црној Гори!

Vladislav Dajković / Novosti

Nacionalni savet Albanaca odlučio je da koristi albansku nacionalnu zastavu i kao himnu pesmu – "Oko objedinjene zastave".

Za Dan nacionalnog praznika određen je 28.novembar – Dan nacionalne zastave. Hrvatsko nacionalno veće odlučilo je da koristi zastavu i grb Hrvatske kao i himnu „Lijepa naša domovino“. Za Dan nacionalnog raznika utvrđen je 13.januar – dan prenosa mošti Svetog Tripuna u Kotor. Romski savet koristiće plavo-zelenu romsku zastavu sa romskim točkom, a kao himnu pesmu „Đelem, đelem“. Za Da nacionalnog praznika Roma utvrđen je 8.april – Svetski dan Roma.

- Srbima ne treba nacionalni praznik koji će proglašavati odlazeći režim. Mi nismo gostujući narod u Crnoj Gori, niti smo manjina. Kad ste Srbin iz ponosne i junačke Crne Gore, onda vam je svaki dan praznik. Govoreći o pitanjima kakvi su jezik, grb i himna, strpimo se do popisa stanovništva 2021.godine, pa ćemo videti ko će biti većina. A onda, kad dođe do preokreta, nadam se da većina više neće trpiti teror manjine - kaže za „Novosti“ Vladislav Dajković, politički analitičar, čestiajući pripadnicima manjinskih naroda srecne novouspostavljene praznike.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)