SAJAM KNJIGA UPRKOS KORONI: Književna smotra u Podgorici

D.B.M.

29. 09. 2020. u 22:01

UPRKOS lošoj epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori danas je u Bemaks areni u Podgorici počeo Internacionalni sajam knjiga, šesti po redu, na kome se predstavlja 51 izdavač. Zbog trenutne situacije neće biti maskenbala u kojem su tradicionalno učestvovali osnovci.

САЈАМ КЊИГА УПРКОС КОРОНИ: Књижевна смотра у Подгорици

Foto: Aleksa Stanković

- Sa pravom možemo da kažemo da u kalendaru kulturnih dešavanja Internacionalni sajam knjiga zauzima posebno mesto- rekla je Ana Medigović, sekretarka Seretarijata za kulturu.

- Ovo će biti prilika da predstavimo crnogorske izdavače i autore, da aktuelizujemo pitanje crnogorskog izdavaštva, pružimo priliku da se autori i institucije kulture iz zemalja regiona povežu i ostvare saradnju.

Organizatori su preduzeli sve propisane mere, a to su merenje telesne temperature na ulazu u Bemaks arenu, dezinfekcija prostora, obavezno nošenje zaštitnih maski, dezinfekcija ruku i poštovanje i obezbeđivanje socijalne distance.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice