POLITIČKI SAVET NOVE SRPSKE DEMOKRATIJE: Održana sednica u Podgorici

V.K.

28. 09. 2020. u 16:38

U PODGORICI je održana sednica Političkog saveta Nove srpske demokratije, kojom je predsedavao predsednik Političkog savjeta NSD, dr Budimir Aleksić.

ПОЛИТИЧКИ САВЕТ НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ: Одржана седница у Подгорици

Arhiva

Na sednici, kojoj je prisustvovao i predsednik NSD Andrija Mandić doneti su sledeći zaključci: Neophodno je što pre suspendovati Zakon o slobodi veroispovijesti.

Potom, buduća Vlada CG mora da potpiše Temeljni ugovor sa SPC, poput onoga potpisanog sa Rimokatoličkom crkvom.

Tek nakon tog čina treba pristupiti izradi novog zakona, iz koga će biti eliminisane sve tačke kojima se diskriminiše ne samo SPC nego i druge tradicionalne verske zajednice.

Drugo, da sve strane koje učestvuju u pregovorima o formiranju nove vlade ispoštuju izbornu volju građana.

Na osnovu rezultata izbora jasno je da su srpski narod i njegovi politički predstavnici, okupljeni u NSD i DF, dali ključni doprinos u rušenju višedecenijskog režima i da je, samim tim, potpuno očekivano da u novoj vlasti budu zastupljeni srazmerno tim rezultatima.

Politički savjet traži da lideri NSD i DF preuzmu odgovornost za upravljanje Crnom Gorom, i to od njih očekuju i svi glasači NSD i DF. Politički savet NSD okuplja brojne vodeće srpske intelektualce, koji su spremni da daju svoj puni doprinos razvoju i demokratizaciji Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)