CRNA GORA SE VRATILA SEBI! Milačić: Predstoje nam meseci i godine rada na demontaži kleptokratskog sistema

Novosti onlajn

01. 09. 2020. u 19:44

- NEKA nam je srećna pobeda, neka nam je srećna i večna radost koju osećamo ovih dana, jer smo se vratili sebi - kazao je jedan od predstavnika koalicije "Za budućnost Crne Gore" i lider Prave Crne Gore, Marko Milačić.

ЦРНА ГОРА СЕ ВРАТИЛА СЕБИ! Милачић: Предстоје нам месеци и године рада на демонтажи клептократског система

Foto: Kaoalicija Za budućnost Crne Gore

On je istakao da je ova koalicije vratila Crnu Goru njenom narodu, otrgla Crnu Goru od puta samouništenja i vratila je svima koji u njoj žive.

- Pokazali smo da jedinstvo u istini i sloga u pravdi ruše sve mafijaške spletke i pritiske. Poverena nam je odluka o našoj sudbini. Pred nama su dani kada moramo pokazati da smo dostojni poverene odgovornosti. Pred nama su izazovi da sačuvamo pobedu, da se odbranimo od predstojećih napada, da izbegnemo sve spletke koje će poraženi režim, kao ranjena zver, narednih dana preduzeti. Pred nama su dani kada moramo mnogo manje da pričamo, da neko našu priču ne bi izvrtao i zavađao nas, a mnogo više da radimo, jer je upravo to – rad, sloga, pregnuće i istrajnost – ono što nas je dovelo do pobjede i na šta naši protivnici nemaju odgovor - saopštio je Milačić. 

On je poručio da je Crnoj Gori najhitnije potrebna Vlada koja će raditi u njenom interesu i za dobrobit građana, dodajući da je izborna pobeda samo jedan korak ka tom cilju i da naredni dani treba da pokažu "ko smo, kakvi smo i hoćemo li biti dostojni pobjede".

- Nakon formiranja Vlade, koje je zahvaljujući razumu i slozi - na dobrom putu, predstoje nam meseci i godine rada na demontaži kleptokratskog sistema, izgradnji institucija, obnovi ekonomije i državnog dostojanstva. Zbog toga je izuzetno važno da se predstojećih dana, počevši od danas, ponašamo sa ozbiljnošću zrelih ljudi i da slavlje sa ulica premjestimo u svoja srca i umove i učinimo, svako za sebe i u skladu sa svojim mogućnostima, sve što je u našoj moći da se pobjeda sačuva, nova Vlada formira i Crna Gora spasi. Znamo kako je dočekati sunce nakon višedecenijskog mraka, ali to nas ne smije uspavati niti učiniti bezbrižnima. Prethodnih dana smo mogli viđeti da ostaci režima imaju plan da koriste situaciju i izazivaju incidente, za koje bi optužili nas, a sve u želji da nas posvađaju i onemoguće da se Vlada formira, čime bi dobili prostor da uz dodatne mahinacije, vrate Crnu Goru pod svoje mafijaške kandže - navodi se u saopštenju Milačića. 

- Ne smijemo im to dozvoliti - poručio je on i kazao da će se slaviti "kada se naša đeca vrate da žive, rade i stvaraju u Crnoj Gori".

On je kazao da će se slaviti "kada obnovimo porušene stubove Crne Gore i kada izgradimo društvo u kome će i moral i duhovnost, i ekonomija i državno dostojanstvo biti na nivou koji će nas učiniti ponosnima na zrelost i mudrost koju smo pokazali u ovim trenucima".

On je na kraju pozvao sve građane da se prisete "u kakvoj smo atmosferi izneli sva dešavanja od početka ove prelomne godine, do dana današnjeg".

- Kakvo smo dostojanstvo pokazali na litijama i molebanima, kakvu smo smernost i smirenje osetili dok smo, otvorenih ruku i srca, sretali one koji su hteli da isprovociraju incidente. U ovim trenucima mnogo više nego pre da pokažemo zrelost i odgovornost, jer je sada odgovornost na nama. Da budemo silni u besedi, a ne u svađi u koju bi nas uvukli. Da budemo radikalni u istini, a ne u likovanju. Da budemo strogi u pravdi, a ne u osveti. Na nama je da pokažemo da smo dostojni da ponesemo breme koje nam je povereno i da mudro i hrabro izgradimo našu kuću - zaključeno je u saopštenju.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)