NOVA SRPSKA KUĆA: Posle Podgorice Pljevlja dobila ovaj objekat

M.D.

05. 08. 2020. u 13:49

NAKON Podgorice i Pljevlja su dobila objekat koji je popularno nazvan Srpska kuća. Završetek rekonstrukcije je ozvaničen sa podizanjem zastava na jarobole ispred objekta.

НОВА СРПСКА КУЋА: После Подгорице Пљевља добила овај објекат

M. Drobnjak

Radovi na rekonstrukciji objekta u ulici Vuka Karadžića, koji je određen za sedište pljevaljskih srpskih organizacija, kao i dopisništvo Srpske radio-televizije iz Podgorice, danas su i zvanično okončani.

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore, Momčilo Vuksanović je kazao da će zvanična predaja objekta biti 19. avgusta na dan Preobraženja Gospodnjeg. Vuksanović je istakao da će se narednih dana tačno znati koje će se organizacije naći u ovom objektu.

Pomenuti objekat je kupljen prošle godine za ovu namenu, zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srbije, a radovi na rekonstrukciji su počeli u junu ove godine. Pored rekonstrukcije objekta izvršeno je i uređenje dvorišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

„NE ČUJEM TE OD MIG-OVA“: Milan Knežević brutalno odgovorio poslaniku DPS, na njegovo tužakanje Briselu (FOTO)