"NASTAVAK UTICAJA VESNE MEDENICE": DF upozorava na eventualni izbor Mladena Grdinića za predsednika Privrednog suda

V.K.

01. 04. 2023. u 16:54

DEMOKRATSKI front poziva minstra pravde Marka Kovača da upotrebi svoj institucionalni uticaj i odloži glasanje za izbor predsednika Privrednog suda dok se ne kompletira Sudski savet.

НАСТАВАК УТИЦАЈА ВЕСНЕ МЕДЕНИЦЕ:  ДФ упозорава на евентуални избор Младена Грдинића за председника Привредног суда

MINA

U saopštenju navode da eventualni izbor Mladena Grdinića za predsednika Privrednog suda značio bi nastavak uticaja bivše prefsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i sestre aktuelnog šefa države, advokatice Ane Đukanović na crnogorsko pravosuđe, "ali i jasnu poruku da DPS i dalje dominantno upravlja ključnim procesima u crnogorskom društvu".

- Ako se tome doda da je supruga sudije Mladena Grdinića nedavno izabrana za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za krivično i građansko zakondavstvo u Ministarstvu pravde, s pravom se postavlja pitanje koji su to kriterijumi opredeljivali ovakve predloge i izbore. Verovatno je suvišno, ali želimo potencirati i činjenicu da je rođeni brat sudije Grdinića bio visoko kotiran na odborničkoj listi DPS-a na lokalnim izborima u Kolašinu. Javnosti posebno želimo skrenuti pažnju da je sudija Grdinić jedan od glavnih junaka knjige “Mobing u Crnoj Gori” koju je finansirala Evropska komisija, a u kojoj se jasno vidi uticaj Vesne Medenice na Grdinića u sporovima u kojima je Medenica i s njom povezana lica imala interes. A posebno je zanimljivo istražiti na koji način je sudija Grdinić “dopunjavao” svoj imovinski karton od 2018. Sve navedeno je više nego dovoljno da se izbor predsednika Privrednog suda odloži dok se ne izaberu članovi Sudskig saveta s punim legitimitetom, i zato očekujemo da ministar pravde, za kog smo uvereni da nije deo strategije za imenovanje Mladena Grdinića za predsednika Privrednog suda, iskoristi zakonske mehanizme i zaustavi dalju medenizaciju crnogorskog pravosuđa, poručuju iz DF-a.DF

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici