SKANDALOZNA IZJAVA MILA ĐUKANOVIĆA: Na Balkanu je u toku pokušaj pravljenja srpskog sveta, kao produžetak ruskog u ruskom regionu

V.K.

30. 03. 2023. u 11:45

PREDSEDNIČKI kandidat DPS Milo Đukanović izjavio je da je na Zapadnom Balkanu replika onoga "što Rusija želi da uradi u svojoj regiji."

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА МИЛА ЂУКАНОВИЋА: На Балкану је у току покушај прављења српског света, као продужетак руског у руском региону

Foto: V. K./Tanjug/DPS/Služba za odnose sa javnošću/Ilustracija

- Na Balkanu sada imamo pokušaj pravljenja srpskog sveta kao neku vrstu produžetka ruskog sveta u ruskom regionu, i kao što oni pokušavaju da vrate uticaj koji je Sovjetski Savez imao, to isto radi i Srbija. To su retrogradne politike, one ne žele da vladaju svojim zemljama, one žele da vladaju nacijama. To vidimo u regionu gde Srbija pokušava da vlada Crnom Gorom, pokušava da vlada Bosnom i Hercegovinom, Kosovom i Severnom Makedonijom. I rekao bih da, nažalost, ta politika još nije dobila adekvatan odgovor naših zapadnih partnera, istakao je Đukanović za "Glas Amerike"

On dodaje da je skeptičan da će ambiciozno postavljeni kratki rokovi za potpisivanje sporazuma Srbije i "Kosova" biti ispunjeni.

- Srbija ne prihvata da je Kosovo nezavisno, pokušava na sve načine da vrati stvari na početak i da pokaže i dokaže da Kosovo treba da bude u Srbiji. To je politika revizionizma i to je kao Putinova politika da se obnovi Sovjetski Savez. Nažalost, Srbija je izgubila Kosovo, kazao je Đukanović, dodajući da mu se čini da zapadni pregovarači žele da odobrovolje Srbiju kako bi bila konstruktivna u razgovorima sa "Kosovom", i da daju previše usluga Srbiji! 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (34)