KNEŽEVIĆ REAGOVAO NA INICIJATIVU "ZAPADNOBALKANSKA ČETVORKA": "Lepo li je videti Dritanovog savetnika na samitu Velike Albanije"

Novosti onlajn

29. 03. 2023. u 17:40

POD dirigentskom palicom ministra spoljnih poslova Severne Makedonije Bujara Osmanija danas je u Skoplju postavljen još jedan institucionalni okvir ka ostvarenju opasnog projekta "velike Albanije" koji bi ceo Balkan mogao da dovede na ivicu novih nestabilnosti i sukoba - inicijativa Zapadnobalkanska četvorka.

КНЕЖЕВИЋ РЕАГОВАО НА ИНИЦИЈАТИВУ ЗАПАДНОБАЛКАНСКА ЧЕТВОРКА: Лепо ли је видети Дритановог саветника на самиту Велике Албаније

Milan Knežević, Foto Skupština CG printskrin

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta na svom Tviter nalogu reagovao je na ovu vest: 

- Lepo li je videti Dritanovog savetnika na samitu Velike Albanije. A u Open Balkan nećemo dok Srbija ne izađe. "Dostojni" predaka sa Skadra i Mojkovca. P.S. Propalo se...ako može više od ovoga.

Podsetimo, Osmani je zajedno sa albanskim ministrom za Evropu i spoljne poslove Oltom Džakom, zamenikom ministra inostranih poslova i dijaspore tzv. Kosova Krešnikom Ahmetijem i savetnikom za spoljnu politiku crnogorskog premijera Đorđem Radulovićem, lansirao novu inicijativu „Zapadni Balkan – 100% usklađenost sa zajedničkom spoljnom bezbednosnom politikom EU".

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, fokus sastanka bio je potpuno "usklađivanje četiri zemlje sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU u svetlu nove geopolitičke realnosti, hibridnih pretnji, energetske i ekonomske krize, koje je izazvala ruska invazija na Ukrajinu."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a