PANIKA U DPS-u: Đukanović moli dijasporu da dođe na izbore, oni poručuju: Ostavili ste pustoš kakav ne pamti savremena civilizacija

V.K.

27. 03. 2023. u 14:03

U organizaciji Saveza asocijacije Crne Gore u Nemačkoj organizovan je sastanak dijaspore u toj državi, na kojem je bio svega 20-ak prisutnih. Sastanku je prisustvovao predsednički kandidat DPS-a Milo Đukanović i predsednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović. Jasno je lobiranje dijaspore za dolazak na glasanje 2. aprila.

ПАНИКА У ДПС-у: Ђукановић моли дијаспору да дође на изборе, они поручују: Оставили сте пустош какав не памти савремена цивилизација

Facebook/Printscreen

„S obzirom na to da su svi zainteresovani stali za jedan sto, pretpostavljamo da je sastanak bio vrlo „uspešan“. Ovo je velika razlika u odnosu na period od pre par godina kada je Milo Đukanović bio dočekivan u velikim salama. Možda otuda potiče nervoza čelnika DPS-a i hitni sastanci sa Canetom Subotićem“, kažu iz Alternative, a uz objavu na Fejsbuku su podelili i fotografiju sa sastanka. 

Sada je i više nego jasno na koga je mislio Đukanović kada je iskoristio termin rezervoar glasova. 

Upravo ta izjava Đukanovića bila je predmet komentarisanja na društvenim mrežama gde su mnogi poručili lideru DPS-a da je neumesno dijasporu nazivati „rezervoarom“, te da oni nisu ničiji „rezervoar glasova“.

Facebook/Printscreen

Alternativa je objavila i informacije da je za sada prijavljeno osam letova za Podgoricu iz Luksemburga i Katovica (Poljska) za Crnu Goru, u periodu od 29. marta do 1. aprila. Oni tvrde da je najavljen i zakup 22 autobusa iz Tirane za 1. april, jer Tirana ima mnogo bolju vezu sa Nemačkom i nordijskim zemljama.

“Samo ovim putem očekuje se dolazak oko 2.000 birača sa raznih destinacija EU. Ironija je to da je velika većina ovih birača bukvalno pobegla iz Crne Gore zbog pogrešno vođene politike DPS-a, da bi značajan deo njih bio spreman da dođe i glasa za taj isti režim. Crna Gora je u zadnjih 15 godina izgubila 150.000 građana, većinom mladih i sposobnih, zbog pogrešno vođene politike DPS-a. Toliko stanovnika nismo izgubili u oba svetska rata zajedno”, kažu u Alteranativi.

Dodaju da će od Tužilaštva tražiti da se putem aplikacije „Granica“ analiziraju imena osoba koje dođu tih dana.

Ne i Jakovu Milatoviću

CRNOGORSKA dijaspora iz Hanovera oglasila se saopštenjem, u kojem poručuju aktuelnoj vlasti i predsedničkom kandidatu Jakovu Milatoviću da 2. aprila neće dolaziti da glasaju za "Podgoričku skupštinu" iz 1918. "kao njihovi prađedovi".

-Naši su preci branili Crnu Goru, kako 1918. tako i 1941, dobijali smo bitke i na Mojkovcu i na Igmanu, Neretvi i Sutjesci, kako protiv javnog okupatora tako i protiv "domaćih izdajnika" kojih od tada ne prestaje biti - naveli su u saopštenju.

Onima koji, kako navode, žele da pokore Crnu Goru, koji žele nestanak Crne Gore, poručuju da mogu da slave samo Prvi april. 

-Draga braćo i sestre, ne zaboravite da je krajem 90-ih vlada Đukanovića sa saradnicima Markovićem iz Službi bezbednosti i tadašnjim komandantom "SAJ-a Veljovićem" spasila na stotine hiljada izbeglica sa Kosova pred naletom paravojnih hordi iz Srbije. Tadašnja vlada Crne Gore, ne gledajući na veru i naciju spasila je 150.000 izbeglica sa Kosova, takvim činom i strategijom koju su donosili Đukanović, Marković, sa saradnicima spasili su nešto što je po zapadnim stratezima i NATO-u bilo nemoguće. Takva je Crna Gora kroz istoriju bila i ostala. Zbog svega što je uradila tadašnja vlada Crne Gore na čelu sa Đukanovićem, Markovićem, i njihovim službama bezbednosti, dijaspora Crne Gore je vječno zahvalna - kažu u saopštenju, pitajući aktuelnu Vladu da li priželjkuju Crnu Goru kao Vukovar, Srebrenicu ili Kosovo.

-Sadašnja "elita" (Vlada) došla je na vlast na crvenom tepihu koji je upravo vlada Đukanovića sagradila, modernim aerodromima, modernim lukama, nezavisnom i međunarodno priznatom Crnom Gorom. Ista ta "elita" ili rušilački tim koji vlada Crnom Gorom skoro tri godine ostavio je pustoš kakvu ne pamti savremena civilizacija. Prema tome, poručujemo aktuelnoj vladi i svim negatorima Crne Gora da će dijaspora Crne Gore doći 2. aprila i veličanstveno jednom i zauvek osigurati državu Crnu Goru od hordi koje ne poznaju moderni svet - poručuje dijaspora iz Hanovera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba