HERCEGNOVSKA MOTO ŽURKA: Ne samo ljubav prema druženju i putovanjima, motoriste povezuje i iskrena humanost

V.V.

26. 03. 2023. u 14:42

Jubilarnu, desetu Moto žurku organizovao je hercegnovski moto klub „Kruzer“ u Domu kulture u Bijeloj, a kao što su to radili i do sada okupljanje su iskoristili za prikupljanje sredstava za lečenje mlade Novljanke Snežane Radović, kojoj je neophodna transplantacija bubrega.

ХЕРЦЕГНОВСКА МОТО ЖУРКА: Не само љубав према дружењу и путовањима, мотористе повезује и искрена хуманост

Foto: V.V.

Predsednik ovog izuzetno aktivnog Moto kluba  Dejan Dabović objasnio je da je reč o međunarodnoj moto žurci koja okupi ljubitelje dvotočkaša ne samo iz Crne Gore  nego i iz regiona, a posle prvih susreta rađaju se neraskidiva prijateljstva pa njihovi programi od godine do godine imaju sve više učesnika. Ovog vikenda u sjajnoj atmosferi, uz odličan bend iz Ulcinja MILF hanters družili su se članovi tridesetak klubova iz Srbije, Crne Gore, Rusije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske... 

Foto: V.V.

Deseta moto žurka MS Kruzer

Osim manifestacija  “Moto Deda Mrazevi” kada sa poklonima posete štićenike Dečijeg doma Mladost u Bijeloj, učešća u  akciji “Torta za osmeh”, članovi Moto kluba „Kruzer“ redovno su među dobrovoljnim davaocima krvi i  podrška su svim humanitarnim akcijama koje drugi organizuju. Dabović ističe da se 18 godina trude da razbiju stereotipe i predrasude prema motoristima, koje povezuje samo ljubav prema motorima, putovanjima i druženjima. Hercegnovski moto klub deluje od 2005. godine, najstariji je i možda najbrojniji u Crnoj Gori, a uz sve pomenute akcije i martovsku moto žurku organizatori su velikog trodnevnog moto skupa koji se održava poslednjeg vikenda u avgustu, a ocenjen je kao jedan od boljih u regionu. Ove godine, deseti moto skup biće održan od  25. do 27. avgusta.

- On će takođe bitie međunarodnog karaktera i jedan je od većih u okruženju. Tu se okupi sva bivša Juga, ali nama dolaze i motoristi iz Češke, Poljske, Nemačke, Rusije, Italije… To je baš neka uzlazna putanja, moto turizam se razvija jako brzo, što potvrđuje i naš moto skup gde u jednom momentu bude više hiljada ljudi, ispričao je Dabović, ističući da na taj način doprinose i produžetku sezone i promociji Herceg Novog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna