U KAMENARIMA UKLONJENA BILETARNICA „POMORSKOG SAOBRAĆAJA“: Besplatan prevoz do 5. aprila

V.V.

23. 03. 2023. u 15:31

Biletarnica i reklamni panoi Pomorskog saobraćaja, kompanije koja je donedavno organizovala trajektni prelaz u Verigama između hercegnovske i tivatske opštine, uklonjeni su na osnovu rešenja Službe za inspekcijske poslove. Kompanija za ove objekte nije imala važeću dokumentaciju,a ugovor sa Morskim dobrom o zakupu je istekao.

У КАМЕНАРИМА УКЛОЊЕНА БИЛЕТАРНИЦА „ПОМОРСКОГ САОБРАЋАЈА“: Бесплатан превоз до 5. априла

foto: V.V.

„Pomorski saobraćaj“ bio je u obavezi da ukloni ove objekte, ali kako to nije urađeno pristupilo se administrativnom izvršenju, objasnila je načelnica Službe za inspekcijske poslove Opštine Herceg Novi, Marija Bošković. Prema njenim rečima radi se o tri reklamna panoa, pultu za naplatu karata montažno-demontažnog karaktera, eloksiranom kiosku koji je služio za kontrolu i stubu na kojem su postavljene kamere.

- Ostale su rashladne vitrine sa pićima, koje će biti uklonjene do kraja dana ili sutra. Napisan je zaključak o troškovima, koji će biti upućen Pomorskom saobraćaju na naplatu, jer smo morali da angažujemo izvršnu službu, donosno preduzeće „Čistoća“, koje je svojom mehanizacijom uklonilo najveći deo tih objekata  –  kazala je  Bošković.

U toku je postupak u tivatskoj opštini kako bi i na toj strani zaliva objekti uskoro bili uklonjeni. Bošković ne naglasila da je ceo postupak pokrenut jer su ovi privremeni objekti postavljeni bez važeće dokumentacije, predviđene Zakonom o planiranju prostora i izgradnji, a da bi uopšte bili postavljeni, jedan od uslova je i ugovor o zakupu sa Morskim dobrom. Taj ugovor je ranije postojao, ali je raskinut, čime su se stekli uslovi da se donese rešenje o uklanjanju objekata.

Podsetićemo, upravljanje trajektnom linijom Kamenari-Lepetane od nedavno je preuzelo JP Morsko dobro, a besplatan prevoz trajektima „Vasilije“ i „30. avgust“  omogućen je do 5. aprila. Kako će nakon toga biti organizovana prodaja karata nije obješnjeno, a predlog novih cena prevoza upućen je na odobrenje Vladi Crne Gore nakon što ga je usvojio Upravni odbor Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom. Najavljeno je  da je planirano potpisivanje posebnih sporazuma sa opštinama Herceg Novi i Tivat, a besplatan prevoz će pored pešaka imati i biciklisti, vozila hitne pomoći, vatrogasna kola i druga vozila od javnog interesa.,, što nije bila praksa dok je trajektnim prevozom upravljao „Pomorski saobraćaj“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)