PREDSEDNIČKI IZBORI U HERCEG NOVOM: Smena Mila Đukanovića u drugom krugu

V.V.

19. 03. 2023. u 22:12

MIRAN izborni dan u Herceg Novom, i ostvarenje glavnog cilja, „zadati završni udarac Milu Đukanoviću čime sam posebno zadovoljan“ kako je rekao Stevan Katić (predsednik OO Demokratska Crna Gora).

ПРЕДСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Смена Мила Ђукановића у другом кругу

Foto V.V.

- Sigurno je da nam ovi rezultati i trendovi govore da je definitivan kraj Demokratske partije socijalista i svega onoga protiv čega smo se mi borili svih ovih prethodnih godina, tako da je ovo konačno onaj šlag na torti, odnosno kruna svega, zbog toga što je Milo Đukanović sa ovim rezultatom od 35 odsto u odnosu na onaj koji je imao 2018. godine nekih 53-54 odsto pao za nekih 20 odsto. Tako da će, objedinjavanjem glasača svih ostalih kandidata u drugom krugu on sigurno biti poražen, što i jeste krajni cilj, i bitno je da građani budu na visini zadatka tog 2. aprila, da izađu masovno na izbore i da podrže kandidata koji je ušao u drugi krug i na taj način da zadamo taj završni udarac - rekao je Katić.

Na predsedničkim izborima u Herceg Novom izjasnilo se 15 726 birača ili 61, 76 odsto, informisao je predsednik Opštinske izborne komisije Dejan Radonić.

- Izborni dan protekao je bez problema i nismo dobili nijedan zvaničan prigovor , o čijoj osnovanosti bi Opštinska izborna komisija odlučivala tokom glasanja, Da li će biti prigovora posle i ako ih bude odredićemo se prema njima u skladu sa zakonom - kazao je Radonić.

Prema preliminarnim rezultatima koje je saopštila dr Tamara Vujović (Demokratska Crna Gora) u Herceg Novom su demokrate odnosno kandidat Aleksa Bečić osvojili 20,5 odsto slično kao DF odnosno kandidat koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić, Oko 30 odsto Novljana podržalo je Jakova Milatovića (Evropa sad).

Prvim projekcijama rezultata nisu zadovoljni u Demokratskom frontu, kazao je Božo Ukropina. On je dodao da će u drugom krugu podržati svakoga ko bude protivkandidat Milu Đukanoviću.Ono što je postalo izvesno, prema njegovim rečima, jeste da će Đukanović „otrčati poslednji“ krug i da je to kraj njegove vladavine.

- Time možemo biti zadovoljni. Nadam se da smo mi u Herceg Novom sačuvali biračko telo, sačekaćemo u narednom periodu konačne rezultate - rekao je Ukropina.

Kandidata pokreta Evropa sad, Jakova Milatovića, na predsedničkim izborima podržala je Novska lista, a predsednik ove stranke, dr Savo Marić komentarišući preliminarne rezultate rekao je da je zadovoljan te da nije iznenađen.

- Jakova Milatovića u izboru za predsednika očekuje drugi krug. Svakog protivnika, odnosno konkurenta u kampanji treba apsolutno respektovati, tako da ćemo se tako ponašati i pred drugi krug i nadam se na kraju drugog kruga konačnoj pobedi Jakova Milatovića i da će on postati predsednik Crne Gore – kazao je Marić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024