RASELJENI UZ ANDRIJU MANDIĆA: Podrška za predsedničke izbore u CG

V.K.

11. 03. 2023. u 16:50

SAVEZ udruženja raseljenih i izbeglih u Crnoj Gori, koji pod svojim okriljem okuplja 22 udruženja prognanih lica sa Kosova i Metohije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, pružio je podršku Andriji Mandiću, kandidatu DF-a za funkciju predsednika Crne Gore na izborima zakazanim za 19. mart.

РАСЕЉЕНИ УЗ АНДРИЈУ МАНДИЋА: Подршка за председничке изборе у ЦГ

Foto: Prinskrin Tviter/@AndrijaMandicDF

Pozivam sve prognanike iz bivših republika SFRJ i sa Kosmeta, koji su u međuvremenu dobili pravo glasa u Crnoj Gori, da svoj glas daju jedinom političkom lideru koji ih nikada nije zaboravio, i koji se javno i predano zalagao da se našoj populaciji omogući uživanje elementarnih ljudskih i građanskih prava koja nismo imali, a mnoga ni danas nemamo. Andrija Mandić je podneo ogromnu žrtvu za Kosovo i Metohiju, žrtvujući veoma svesno ono najvrednije što čovek ima – život. Ta žrtva bila ujedno i najsnažniji vapaj pravednika protiv satiranja iskonske i tradicionalne Crne Gore, izjavio je Vlajko Čukić, predsednik Skupštine Saveta udruženja raseljenih i izbjegih.

Milenko Jovanović, predsednik UO Saveza udruženja raseljenih i izbeglih, poručio je da se jedna od najvećih disrkiminacija u odnosu na raseljena i izbegla lica u Crnoj Gori ogleda u činjenici da se na svaki način duže od dve i po deceije nastojalo da im država ne dozvoli sticanje crnogorskog državljanstva, koje bi im garantovalo i pravo glasa.

- U međuvremenu ta barijera je delimično prevaziđena, iako je uslov za dobijanje državljanstva Crne Gore odricanje od državljanstava matičnih država iz kojih raseljena i izbegla lica dolaze. Neretko bi nam državni funkcioneri govorili da namerno donose propise kojima nam se onemogućava sticanje crnogorskog državljanstva, jer u ljudima prognanim sa Kosmeta, iz BiH i Hrvatske vide ideološke sledbenike Andrije Mandića. I nisu pogriešili u toj proceni, jer Andrija Mandić i mi kojima je Crna Gora đedovina i očevina više volimo ovu državu od njih koji su je opljačkali i obrukali kao niko nikad u njenoj, uglavnom časnoj istoriji - rekao je Jovanović, pa dodao:

- Zato se pridružujem pozivu svim sunarodnicima sa Kosmeta, iz BiH i Hrvatske, koji su u međuvremenu stekli pravo glasa u Crnoj Gori, da bez rezerve podršku na izborima 19. marta daju Andriji Mandiću - zaključio je Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije