NEĆU SAVIJATI KIČMU PRED STRANCIMA: Goran Danilović na predsedničkoj debati pozvao na unutrašnje pomirenje Crne Gore

V.K.

09. 03. 2023. u 22:49

KANDIDAT za predsednika Crne Gore iz Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je u debati na RTCG-u da želi da bude drugačiji predsednik od onoga što se dešavalo u prethodnih 20 godina.

НЕЋУ САВИЈАТИ КИЧМУ ПРЕД СТРАНЦИМА: Горан Даниловић на председничкој дебати позвао на унутрашње помирење Црне Горе

Goran Danilović, Foto Arhiva Novosti

- Imali smo Mila Đukanovića i Filipa Vujanovića. Ne želim da savijam kičmu pred strancima kao prethodni predsednici. Želim da promenim to pravilo, da čuvam dostojanstvo zemlje. Ja sam spreman narodu da služim. Nikome neću obećavati traktorijadu, neću pretiti, neću prezirati ljude koji me nisu podržali. Neću zabranjivati crkve niti se mešati u njihove unutrašnje stvari niti ću praviti nove - kazao je on.

Danilović je pitao Đukanovića da ukoliko Đukanović ponovo bude predsednik, hoće li progoniti SPC i je li ona remetilački faktor.

- Kako se osećate kao neko ko je za 34 godine proizveo na stotine kadrova koji su završili u zatvoru - na šta je Đukanović rekao da nije zadatak predsednika da formira crkve, ali jeste da brani državne interese.

Danilović je pozvao na unutrašnje pomirenje Crne Gore.

- Kada se mi iznutra izmirimo i shvatimo da je ovo naša zajednička kuća, lako ćemo izgraditi odnose sa spolja. Bilo je perverznih situacija gde je srpski narod toliko progonjen da su se ljudi plašili da kažu šta su, a odnosi između Srbije i Crne Gore su cvetali. Sa tim treba prekinuti, i treba se posvetiti unutrašnjoj situaciji u Crnoj Gori. Ne možemo progoniti zastave i kulture naroda u Crnoj Gori, da ne gradimo crnogorsku kulturu, već kulturu Crne Gore jer je ona svih naroda - kazao je on.

Danilović je podsetio na diskriminaciju srpskog naroda.

- Jedina smo država u Evropi u kojoj jezik nije službeni onaj kojim govori većina ljudi. Ja se nadam da ćete shvatiti šta ste pokušali. Od srpske, Njegoševe Crne Gore, došli smo do toga da je to prognan narod - kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista