SKANDALOZAN SNIMAK IZ CRNE GORE: Šiptari slavili u Tuzima uz povike "UČK, UČK" (VIDEO)

Novosti online

06. 03. 2023. u 09:10

NAKON održavanja lokalnih izbora u Tuzima u Crnoj Gori, aktuelni predsednik te opštine i predsednik Albanske alternative Nik Đeljošaj izjavio je da su ostvarili ubedljivu pobedu na lokalnim izborima, nakon čega je usledilo skandalozno slavlje.

СКАНДАЛОЗАН СНИМАК ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ: Шиптари славили у Тузима уз повике УЧК, УЧК (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/ Jutjub/ DAN info

Kako se može videti na snimku, vijorile su se zastave terorističke Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Takođe, može se čuti i skandiranje svih prisutnih pomenutoj terorističkoj organizaciji.

Osim zastave terorističke organizaije OVK, vijorile su se i zastave Albanije, a ono što je iznenađujuće jeste da tokom proslave pobede u pomenutoj opštini u blizini glavnog grada nije se mogla videti nijedna zastava države u kojoj su ovi izbori održani.

Član izbornog štaba koalicije Albanski forum Fikret Ljuljanaj kazao je da su osvojili između 18 i 19 mandata.

Na prošlim lokalnim izborima Albanski forum, koji čine Albanska Alternativa (AA), Demokratski savez Albanaca (DS) i Demokratska unija Albanaca (DUA) imali su 16 mandata, Demokratska partija socijalista - 10, Bošnjačka stranka- četiri, a Socijaldemokrate i Demokratska Crna Gora po jedan.

Građani Tuzi su birali između četiri koalicije i tri samostalne liste.

To su drugi lokalni izbori u toj opštini, nakon što su Tuzi postale samostalna opština 2018. godine, a Demokratska partija socijalista (DPS) izgubila vlast u do tada gradskoj opštini, koju sada vrše albanske stranke uz podršku Demokrata.

Za 32 mesta u parlamentu takmiče se Stranka pravde i pomirenja - za buduće generacije, kao manjinska lista, koju predvodi Ilhan Škrijelj, Socijaldemokratska partija (SDP) - Pokret za Tuzi - svim srcem za Tuzi, gde je prvi na listi Husein Đoković.

Listu Demokrata “Aleksa Bečić - Štjefan Camaj - Demokrate - Jači smo zajedno” predvodi Štjefan Camaj, a Socijalističke narodne partije (SNP) - Časno za Tuzi, Željko Milić.

Liste su predali i Albanska koalicija - Zajedno (Demokratska partija i Forca), koju predvodi Anton Nikaj, kao i koalicija koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate (SD), Demokratska unija Albanaca (DUA) - “Pravim putem”, koju predvodi Elez Niković.

Koaliciju Albanski forum - Jedinstvo i razvoj (Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca, Nacionalna albanska unija i Demokratski savez u Crnoj Gori) predvodi aktuelni predsednik Opštine Tuzi i predsednik Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju