U BOKU UPLOVIO TRAJEKT "PRIZNA": Do 15. aprila od Kamenara do Lepetana šest plovila

V.V.

03. 03. 2023. u 16:47

TRAJEKT "Prizna“ koji je Morsko dobro kupilo u Hrvatskoj, uplovio je u zaliv.

У БОКУ УПЛОВИО ТРАЈЕКТ ПРИЗНА: До 15. aприла од Каменара до Лепетана шест пловила

Foto:V.V.

U luci Zelenika biće predat novom vlasniku, a do  trenutka kada će zaploviti na liniji Kamenari – Lepetane, biće obavljen tehnički pregled, neophodni administrativni postupci i registracija pod novim imenom.

Najavljeno je da će do polovine aprila obale Boke u tesnacu Verige povezivati šest trajekata. Ovo je potvrđeno na sastanku Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje. Direktor JP „Morsko dobro”, Mladen Mikijelj predstavio je plan nabavki plovila i naveo da će Morsko dobro kompletnu investiciju realizovati iz sopstvenih sredstava, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Dva trajekta imaće kapacite od 60 vozila, još dva prevoziće od 45 do 60 vozila, a dva manjeg kapaciteta od 20 do 30. Ukupna nopsivost biće veća nego što je imao Pomorski saobraćaj. Pri formiranju cene prevoza planirane su pogodnosti za stanovnike Herceg Novog, Kotora i Tivta, a pojedine službe biće oslobođene plaćanja.

Sastanku Odbora prisustvovali su  predsednica ovog tela Tamara Vujović, državni sekretar Ministarstva kapitalnih investicija Ismet Latić, direktor JP Morsko dobro, Mladen Mikijelj, predsednici opština Herceg Novi, Tivat i Kotor, Stevan Katić, Željko Komnenović i Vladimir Jokić.

Jedan od jedinstveno usvojenih zaključaka bio je da "država, zajedno sa lokalnim samoupravama treba da upravlja linijom Kamenari – Lepetane i izražena je nada da se tranzicija u radu i nabavka plovila, neće odraziti na kvalitet i bezbednost usluge, te da sledi veliki izazov da se ovaj zadatak uspešno izvede“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili