RODITELJI NAJAVLJUJU TUŽBU: Posle napada psa u Baru - Dete u strahu neće u školu, vučjak u karantinu

B. DABIĆ

03. 02. 2023. u 15:20

POSLE incidenta u Osnovnoj školi "Jugoslavija" u Baru, gde je u dvorištu pas napao i ujeo dete (9), sitacija se ne smiruje.

РОДИТЕЉИ НАЈАВЉУЈУ ТУЖБУ: После напада пса у Бару - Дете у страху неће у школу, вучјак у карантину

Foto: B.D.

Naime, istraumatizovano dete ima strah od odlaska u školu, a učiteljica zbrinjava vučjaka koji je napao dete.

- Dete je primilo vakcine. Treba ukupno da primi pet doza. Svakodnevno ide na previjanje, rane zarastaju i zarašće. Ali kako će prebroditi strahove, to ne znamo. Odbija da ide u školu i obrazlaže da se plaši. U ponedeljak ga vodimo kod psihologa - kazala je E. H., majka devetogodišnjeg dečaka koga je na velikom odmoru u ponedeljak ujeo vučjak.

Majka je dodala da je od doktorke koja je prvi dan medicinski zbrinula dete saznala da je taj pas i nekoliko dana ranije ujeo jednu osobu. A roditelji devetogodišnjeg dečaka su kazali za "Novosti" da će podneti tužbu protiv Opštine Bar jer je njihovo dete ujeo pas.

Načelnica Odseka za epidemiologiju Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bar dr Ljiljana Jovićević, specijalista epidemiologije, potvrdila je da je dete vakcinisano, s obzirom na to da vučjak nije imao čip kao dokaz da nema besnilo. Inače, učiteljica te škole M. Z. je u misiji zbrinjavanja psa koji je ujeo učenika. Ona je na društvenim mrežama izrazila žaljenje zbog svega što se dogodilo učeniku, ali i istakla problem zbrinjavanja psa. Ona je objavila na Fejsbuku da je zbrinula psa u Ulcinju, u jednoj veterinarskoj ambulanti u kojoj dan boravka košta 20 evra.

- U trenutku kada je veterinar odbio da uradi neophodan test, jedino rešenje koje se nametalo je da psa vratim da nastavi da luta po Baru. Nije vraćen. Smešten je u jednu ustanovu na posmatranje. Tako zahteva procedura. To posmatranje je moglo da se obavi u bilo kom zatvorenom prostoru u kome pas boravi. Nažalost, ja sam bila prinuđena da ga smestim na kliniku gde dan košta oko 20 evra i treba da platim sve ono što nosi ova vrsta veterinarske usluge. Kako ću platiti ovo? Ne znam. Šta će biti sa psom kada istekne ovih 7 do 10 dana? Ne znam - navela je, između ostalog, učiteljica i aktivistkinja NVO sektora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki