NATO VOJNICI NA PUTU KA SINJAJEVINI: I pored obećanja Abazovića, vojna vežba na najvećoj crnogorskoj planini (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

02. 02. 2023. u 19:11

OKO 200 NATO vojnika trenutno se penje na Sinjajevinu kako bi sutra izveli vežbu uprkos obećanju Dritana Abazovića da na Sinjajevini neće biti nikakvih vojnih aktivnosti.

НАТО ВОЈНИЦИ НА ПУТУ КА СИЊАЈЕВИНИ: И поред обећања Абазовића, војна вежба на највећој црногорској планини (ФОТО)

Vojska CG

Ovo je deo dramatičnog saopštenja Građanske inicijative "Sačuvajmo Sinjajevinu", čiji aktivisti su već na planini.

- Ostali pristižu, nažalost sami se ne mogu odbraniti, potrebna je pomoć svih građana Crne Gore. Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu poziva sve ljude koji imaju motorne sanke da sutra dođu na Sinjajevinu i da zajedno pošaljemo poruku da Sinjajevina neće i ne može biti vojni poligon. Lokacija okupljanja je Margita. Do Sinjajevine se može samo peške ili motornim sankama, saopštili su branioci Sinjajevine,

Oglasio se i ministar unutrašnjih poslova i koordinator za resor odbrane Filip Adžić. On kazao je da nema upotrebe bojeve municije i eksploziva na Sinjajevini, ističući da se vežba izvodi duže od 10 godina, bez problema.

- Vojska Crne Gore će zajedno sa pripadnicima savezničkih i partnerskih država u narednih 10 dana u okolini Kolašina izvesti Vežbu "Common challenge 23", koja podrazumeva uvežbavanje taktičkih postupaka i kretanja jedinica zimi, u planinskim uslovima. Vežba se realizuje na više lokacija, uključujući planine Belasicu i Sinjajevinu - naveo je Adžić na Fejsbuku.

Za realizaciju ove vežbe, kako je kazao ministar, ne postoji potreba za korišćenjem posebnog vežbovno-strelišnog poligona.

BONUS VIDEO - MITROPOLIT JOANIKIJE PRED NIKŠIĆKIM SUDOM: Završno ročište sveštenstvu SPC zbog litije 2020. godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Đoković sa dva sata zakašnjenja došao na četvrtfinale Rolan Garosa i - pobedio uprkos bruci sudije!