SNAJPEROM UBIO ŠKALJARCA, PIŽONOVOG ZETA: Sedam godina od zločina u Budvi, Banjalučanin izručen Crnoj Gori

Марија Стевановић
Marija Stevanović

25. 01. 2023. u 18:23

SRĐAN Popović, državljanin Bosne i Hercegovine, kojeg je Crna Gora potraživala zbog izdržavanja kazne zatvora za ubistvo Gorana Đuričkovića, danas je iz Republike Austrije izručen Crnoj Gori.

СНАЈПЕРОМ УБИО ШКАЉАРЦА, ПИЖОНОВОГ ЗЕТА: Седам година од злочина у Будви, Бањалучанин изручен Црној Гори

Uprava policije

Zet fudbalske legende Vladimira Petrovića Pižona, Goran Đuričković (48) ubijen je iz snajpera sa zidina Starog grada u Budvi dok je s prijateljima sedeo u bašti svog kafića 27. oktobra 2015. godine.

Prema rečima očevidaca, Đuričković je tada ustao od stola i zakoračio prema marini kada su se začuli pucnji nakon kojih je pao u more. U septembru 2017. godine policija je saopštila da je rasvetlila ovo ubistvo - osumnjičen je Srđan Popović iz Banja Luke, koji je uhapšen u Austriji sa većom količinom droge. On se sumnjiči da je ispalio tri projektila iz snajpera, od kojih je jedan pogodio Đuričkovića.

- Popović se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 15 godina i 10 meseci zbog izvršenog krivičnog dela ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je osuđen u odsustvu jer je, 27. oktobra 2015. godine, sa zidina Starog grada Budva snajperskom puškom lišio života crnogorskog državljanina G.Đ., nakon čega se dao u bekstvo - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Srđan Popović se nalazio u zatvoru u Gracu gde je izdržavao kaznu zatvora zbog krijumčarenja narkotika na teritoriji Republike Austrije.

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su uz asistenciju Sektora policije posebne namene sproveli Popovića u prostorije Uprave za izvršenje krivicnih sankcija radi izdržavanja kazne zatvora, shodno presudi Višeg suda u Podgorici - kažu iz policije.

Đuričković je navodno bio član škaljarskog klana, a za njegovo ubistvo kavčani su, kako se pričalo, platili Popoviću 50.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju