NESTALOG DEČAKA TRAŽE FRONTEKSOVIM HELIKOPTEROM: Šesti dan potrage za detetom koje je povukao talas, ronioci u pripravnosti

V.V.

23. 01. 2023. u 16:39

VREME ni šestog dana potrage za N.V. (13) kojeg je 17. januara uveče, kod hotela "Plaža“, talas povukao u more ne idu na ruku učesnicima opsežne acije.

НЕСТАЛОГ ДЕЧАКА ТРАЖЕ ФРОНТЕКСОВИМ  ХЕЛИКОПТЕРОМ: Шести дан потраге за дететом које је повукао талас, рониоци у приправности

Foto: V.V.

Potraga na kopnu traje bez prekida. Na moru je prekinuta zbog podizanja mora, visokih talasa i smanjene vidljivosti. Iz vazduha danas zaliv pretražuje specijalizoani Fronteksov helikopter.

Ronioci Regionalnog centra Bijela su u pripravnosti. Na obali su i čekaju da se more bar malo smiri, jer su talasi ogromni, kazao je komandir hercegnovske Službe zaštite i spašavanja Zlatko Ćirović.

Juče je uprkos lošoj vidljivosti skuterima i čamcem Ribarske inspekcije sa 3D sonarom pretraživan akvatorijum od Rta Kobila, preko Njivica i Škvera do Meljina. Helikopter Vojske Crne Gore je spreman da poleti, čim to vremenski uslovi dozvole, kao i Fronteksov iz Italije i Hrvatske.

- Kombinovaćemo potragu i sa mora i sa kopna, a uključićemo i dodatne snage, čim se vreme stabilizuje - kazao je pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti Žarko Lukšić.

Za sutra je najavljeno lepše vreme a planirana je velika koordinisana akcija iz vazduha, na površini mora i pod vodom tokom celog dana.

– Uspeli smo da angažujemo ronioce iz Službe zaštite iz Kotora. Angažovaćemo vojno vazduhoplovstvo Crne Gore, njihov helikopter. Dolaze nam dva čamca iz Bara veliki SAR 1, SAR 2 je na vojnom pristanu. Angažovaćemo sve ostale državne i privatne institucije, kao što je bilo pre dva dana, kada su vremenski uslovi bili povoljni – najavio je Lukšić.

On očekuje da će u akciji učestvovati više od deset plovila, a kako navodi upućen je zahtev Ministarstvu odbrane da pojača logističku podršku.

– Ronioci Mornarice Vojske Crne Gore biće prisutni u zoni pretrage. Sutra ćemo oko 10 časova, u koordinisanoj akciji svih ronilaca proširiti reon pretrage i nadamo se pozitivnom ishodu – kazao je Lukšić.

Podsetimo, trinaestogodišnji N.V. je nestao u blizini hotela Plaža, u utorak veče 17. januara, tokom nevremena. Dete je oko 22 sata sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom odvukao talas. 

BONUS VIDEO - PRIPADNICI ROSU PUCALI NA SRBE: Teško ranjenog Miljana dovoze u bolnicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)