VEČAN POMEN, DRAGI OČE VLADO: U Nikšiću sahranjen protođakon Vladimir Jaramaz (43) koji je nastradao u udesu (FOTO/VIDEO)

V.K.

22. 01. 2023. u 19:05

DVA dana reka sveštenstva i monaštva, vernog naroda slivala se ka Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Nikšiću da se poklone senima protođakona Vladimira Jaramaza (43), koji je život izgubio u saobraćajnoj nesreći nadomak grada.

ВЕЧАН ПОМЕН, ДРАГИ ОЧЕ ВЛАДО: У Никшићу сахрањен протођакон Владимир Јарамаз (43) који је настрадао у удесу (ФОТО/ВИДЕО)

V. K.

Ni loše vreme nije sprečilo poštovaoce iz raznih krajeva Crne Gore i regiona da dođu do Nikšića i podele bol sa njegovom sabraćom i porodicom uz poruku - večan ti pomen u carstvu nebeskom, dragi oče.

Nekoliko sati pre sahrane na nikšićkom groblju kovčeg sa telom protođakona Jaramaza prenet je u Saborni hram Svetog Vasilija Ostroškog gde je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, uz prisustvo episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, monaštva i sveštenstva služio opelo, nakon čega je kazao da je protođakon Vladimir Jaramaz prerano otišao, iako je bio u punoj životnoj snazi i najlepšim godinama.

- Ostavio nam je veliku žalost, naročito njegovoj porodici. Uveren sam da im ovo naše saučešće daje snage. Umesto reči, ovde više teše suze i stisak ruke. Vladimir je u crkvi nalazio radost, služio je Gospodu do poslednjeg časa. Tako je bilo i na Svetog Jovana, kazao je mitropolit Joanikije, i podsetio da se upravo Vladimir potrudio da zablista spomen njegovog pretka - sveštenomučenika Rista Jaramaza koji je nastradao, takođe, u ovim danima.

Njegov kum, arhijerejski namesnik nikšićki Slobodan Jokić kazao je da se Vladimir rodio i prohodao u nikšićkom Sabornom hramu.

- Mnogo divnih leta smo kume, saputniče, proveli zajedno. Svojim osmehom i pesmom bio si ukras naših života, veselje naših veselja. Služio si i na Bogojavljenju, kao da si Boga video, a Bog te našao u žili kucavici naših života. Hodio si do Župskog manastira, a u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici đakonisao 12 godina. Obilazio si hram na Vračaru, raspetom Kosovu i Metohiji, dolazio do Amerike sa mitropolitom Amfilohijem, pa do Moskve i Petrograda, Atine i Egine, Svete Gore, Hilandara - naveo je otac Slobodan.

BONUS  VIDEO - STRAVIČNE SCENE NAKON POŽARA U PETROVARADINU: Stradale dve osobe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)