UBLAŽIĆEMO POSLEDICE NEVREMENA: Zbog poplava širom Crne Gore oglasio se premijer Dritan Abazović (FOTO/VIDEO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

20. 01. 2023. u 13:25

MISLIM da ne možemo uticati na vremenske uslove, ali Vlada će izaći u susret građanima na severu države. Ublažićemo posledice i finansijski pomoći opštine koje su se našle pod udarom nevremena. Zahteve ćemo tretirati urgentno.

УБЛАЖИЋЕМО ПОСЛЕДИЦЕ НЕВРЕМЕНА: Због поплава широм Црне Горе огласио се премијер Дритан Абазовић (ФОТО/ВИДЕО)

RTV Glas Plava

Ovo je na današnjoj redovnoj sednici Vlade kazao premijer Dritan Abazović, povodom poplava koje su nanele ogromnu štetu na severu Crne Gore.

Podsetimo, u noći između srede i četvrtka pripadnici Službe zaštite i spasavanja i građani Mojkovca vodili su veliku borbu sa bujicama spasavajući imovinu ljudi u nekoliko naselja, gde su reke i rečice pričinile ogromnu štetu na putnoj i komunalnoj infrastrukturi. Pod naletima vode stradali su mostovi i putevi, voda je prodrla u mnoge kuće u više naselja, a kako je izjavio šef kabineta predsednika opštine Mojkovac Aleksandar Mrdak, na više lokacija zabeleženi su odroni i klizišta. Zbog toga je u prekidu saobraćaj na putu Mojkovac-Slatina, pa se preporučuje korišćenje alternativne saobraćajnice kroz Stevanovac, a zbog odrona zatvoren je i put Mojkovac - Đurđevića Tara.

Nevreme je izazvalo dosta problema i na području opštine Bijelo Polje, posebno na putnoj infrastrukturi, na seoskom području. Kritični nivo dostigle su gotovo sve reke, a najugroženija su područja u donjem toku Lima i reke Bistrice, gde je nadošla reka ugrozila seoski most koji meštani pokušavaju da sačuvaju. Poplavljeno je i celo područje Tomaševo, a u prekidu je i saobraćajni put Slijepač Most - Tomaševo - Pljevlja.

U Beranama je ponovo ugroženo naselje Riversajd, čiji je deo već poplavljen. Strahuje se da će ponovo biti pod vodom celo naselje gde je u 30 zgrada smešteno oko 400 Roma i Egipćana prognanih sa Kosmeta. Na svu sreću lokalne vlasti su nedavno podigle visoke nasipe koji štite naselje od obližnjeg Lima, ali strepnja je i dalje prisutna. Situacija je teška i na području Gusinja gde Grnčar počinje da "divlja", ali i u Plavu, gde čuveno jezero preti izlivanjem.

Tokom popodneva juče je došlo do potpunog prekida saobraćaja u mestu Mijatovo Kolo, na Magistrali Bijelo Polje - Mojkovac. Na kolovoz se obrušila velika količina drveta i blata.

BONUS VIDEO - MESTO STRAVE U ZEMUNU: Ovo je kuća u kojoj je u zamrzivaču pronađena beba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili