ŽALI ZBOG ZAMENE BEBA: Oglasio se direktor kotorske bolnice

V.V.

19. 01. 2023. u 19:04

POVODOM slučaja zamene beba u kotorskoj bolnici iz novembra 1978. godine, koji je dokazan nakon sedmogodišnjeg sudskog spora, prokomentarisao je aktuelni direktor ove ustanove dr Davor Kumburović, premda se sve desilo mnogo pre nego je on došao na čelo ove ustanove.

ЖАЛИ ЗБОГ ЗАМЕНЕ БЕБА: Огласио се директор которске болнице

Foto:https://jzuobkotor.me/

Osim iskrenog žaljenja što se to dogodilo u ustanovi na čijem je čelu danas i nezavisno od toga što se zbilo pre 45 godina Kumburović je istakao saosećanje prema osobi i porodici koja je zbog toga doživela traumu koju će nositi do kraja života. Sudski postupak počeo je mnogo pre nego što je Kumburović došao na čelo bolnice, ali je, kako kaže, “kao odgovoran čovek mogao da uradi samo jedno”.

- U celosti i efikasno sam ispoštovao presudu. To sam  uradio, iako to nije bilo lako u ovim finansijskim okolnostima, ali sam cenio, i na etičkoj ravni, da to mora biti prioritet. Žao mi je što je taj postupak uopšte i vođen, jer se radilo o jasnoj situaciji i što se nije ranije ušlo u ono što je oštećenoj najvažnije  – da se prizna greška i otkrije puna istina - kazao je za medije dr Kumburović.

Prema njegovim rečima Bolnica će sarađivati u rasvetljavanju slučaja bez obzira na to što su donekle ograničeni zbog požara u kojem je nestao deo dokumentacije.

Danas je, ističe Kumburović nezamislivo da bi se sličan slučaj mogao  ponoviti jer odmah nakon porođaja, pred majkom, i ona i beba  dobijaju narukvicu sa jedinstvenim brojem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024