ZBOG JAKIH TALASA OGRANIČENA POTRAGA ZA DEČAKOM: U Herceg Novom po obali traže dete koje je povuklo more (FOTO)

V.V.

18. 01. 2023. u 16:34

POTRAGA za trinaestogodišnjim N.V. iz Herceg Novog koga su talasi sinoć, u blizini hotela „Plaža“, oko 22 sata povukli u more, skoro je nemoguća zbog jakih talasa, mutnog mora i izuzetno slabe vidljivosti.

ЗБОГ ЈАКИХ ТАЛАСА ОГРАНИЧЕНА ПОТРАГА ЗА ДЕЧАКОМ: У Херцег Новом по обали траже дете које је повукло море (ФОТО)

Foto, video: V.V.

I za večeras je najavljeno jako nevreme pa je nastavak potrage ograničen na priobalje, a nastavak planiran sutra.

Ronioci Regionalnog centra i pripadnici Plovne jedinice, Granične policije, Centra bezbednosti, Službe zaštite i spašavanja, Uprave sigurnosti plovidbe na moru bili su na terenu od sinoć. Prvi zaron ronioci su obavili čim su to dozvolili vremenski uslovi, rekao je rukovodilac Centra za obuku ronilaca Danilo Mijajlović. On dodaje da potragu otežavaju loši vremenski uslovi, more koje valja talase, kao i slabu vidljivost koju izaziva dana jaka kiša koja spira zemlju i nosi je u more.

- Na osam metara dubine imamo uticaj talasa na ronioce, tako da su uslovi veoma teški za pretragu. Dajemo sve od sebe da pronađemo dečaka - kazao je Mijajlović. 

Kasnije je pretraga pod vodom morala da bude zaustavljena, a nastavljena je u priobalju od  Meljina do Njivica, a dobrovoljci su angažovani na području Luštice. Mijajlović je rekao da će potragu pod vodom nastaviti sutra u devet sati. Jedna ekipa ronilaca ostala je sa pripadnicima ostalih službi na terenu.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović informisao je  da će se i helikopter  Vojske Crne Gore tada pridružiti, ukoliko vremenski to uslovi dozvole. On je kako kaže u stalnoj  komunikaciji sa pilotima Vojske Crne Gore i  oko 14 sati je obavešten da danas helikopter neće poleteti.

- Jedna ekipa Službe zaštite je neprekidno na lokaciji gde su talasi povukli dečaka, a ostali sa pripadnicima policije pretražuju priobalje. Dobrovoljci koji su angažovani pretražuju teren od Malih do Velikih Rosa i Dobreča - kazao je Ćirović.

Sve je prijavljeno Osnovnom i Višem državnom tužiocu u Podgorici a izviđajne mere su u toku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)