PROFESOR MEDRESE PEVA "VESELI SE SRPSKI RODE": Lavina reakcija u Crnoj Gori, za neke sramno, za druge veselje (VIDEO)

V.K.

09. 01. 2023. u 16:29

SNIMAK na kome se vidi da profesor Gimnazije "25.maj" i Medrese "Mehmed Fatih", Mirsad Ademović, peva u jednom od lokala u Tuzima "Veseli se srpski rode" izazvao je lavinu reakcija u Crnoj Gori.

ПРОФЕСОР МЕДРЕСЕ ПЕВА ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ: Лавина реакција у Црној Гори, за неке срамно, за друге весеље (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Fejsbuk

Ademović je zbog ovoga naišao na žestoke kritike pojedinih sunarodnika koji su ceo događaj nazvali "sramnim i neprihvatljvim". Tako je građanski aktivista Liridon Vuljaj, na Fejsbuku napisao:

- Neprimereni i neprihvatljivi šovinizam, nije deo društvenog folklora koji bi trebao da krasi jednog profesora i vaspitača, već predstavlja nedostatak elementarne kulture i vaspitanja.

Ademović je pokušao da objasni šta se dogodilo.

- To je bila više interna šala, ali nažalost kad je izašla iz okvira privatnoga dobila je konotacije koje je dobila”, napisao je na svom Fejsbuk profilu Ademović.

Foto: Printskrin Fejsbuk

Snimak je komentarisala i pevačica Danica Crnogorčević.

-  …Lepo. Profesor i učenici islamske škole u Podgorici (Tuzi). Prava pesma iz srca nikog nije ubila, pa bilo koje da je nacije. Vazda se veselili i bili u miru sa svim narodom! Živeli!”

Povodom ovog događaja saopštenjem se oglasio reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

- Povodom spekulacija o video-snimku na društvenim mrežama dužni smo upoznati javnost u pogledu stvarnosti događaja kojim se želi narušiti ugled medrese. Gospodin Mirsad Ademović je honorarni profesor fizičkog vaspitanja u Medresi “Mehmed Fatih”. Verujemo da je tendenciozno i zlonamerno to što pojedini portali i pojedinci stavljaju u kontekst “događaja u medresi”, što je neistina. Osnovna pravila i etika novinarske profesije nalažu da se informacije ove vrste, s obzirom na prirodu i karakter ove škole, provere zvanično u medresi. Svoje postupke svaki čovek i prosvetni radnik snosi na ličnoj osnovi - istakao je Fejzić.

On je saopštio da Medresa nema potrebu da tumači postupke i ambijent, gde i šta neko peva.

- Pomenuti profesor nije verski službenik, kako se pokušava podmetnuti, niti se predmetni događaj odvija u organizaciji niti u prostorijama medrese te na snimku nije prisutan niko od učenika medrese. Proslave, skupove i veselja na kojima sudeluje neko ko nije verski službenik nismo u obavezi objašnjavati - poručio je Fejzić.

BONUS VIDEO - OVDE JE POČEO DA SANjA VELIKE SNOVE: Komemoracija Zoranu Kaleziću u KIC Budo Tomović u Podgorici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna