ABAZOVIĆ I ŠĆEKIĆ U BERANAMA: Opšta bolnica u Beranama, regionalni centar

M. SEKULOVIĆ

05. 01. 2023. u 17:04

VLADA želi da od Berana napravi regionalni zdravstveni centar, kazao je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, koji je danas sa premijerom, Dritanom Abazovićem, otvorio rekonstruisano odeljenje Kardiologije sa koronarnom jedinicom u Opštoj bolnici Berane.

АБАЗОВИЋ И ШЋЕКИЋ У БЕРАНАМА: Општа болница у Беранама, регионални центар

Foto Vlada Crne Gore

- Ovo je početak novih ulaganja u Berane, kako bi građani sa severa imali centar za zdravstvenu zaštitu. Ono što želimo da stvorimo od Berana jeste regionalni centar, kao i Kotor na jugu, kako bi mogli na najvećem nivou da pružamo zdravstvene usluge građanima Ovo je samo jedno u nizu ulaganja. Već je raspisan tender za rekonstrukciju starog infektivnog odeljenja, takođe aneks za angio salu… Ono što smo obećali pre nekoliko meseci se ispunjava, na naše zadovoljstvo. Vlada je zdravstveni sistem stavila na prioritet broj jedan, uprkos brojnim problemima.Osim beranske bolnice, koja je budući regionalni centar, svakodnevno ulažemo u sve ostale bolnice, kako u pljevaljsku, tako i u bjelopoljsku, imamo i konkretana ulaganja u nikšićku bolnicu… Prethodnih dana, raspisani su tenderi za magnetnu rezonancu u Bijelom Polju, Nikšiću i Baru. To znači da hoćemo da opremimo naše bolnice, da budu nezavisne i dostuipne našim građanima, kazao je Šćekić, koji je naglasio da je preko pet miliona evra uloženo u nekoliko zdravstvenih centara, ali i da je u prethodnoj godini omogućen veliki broj specijalizacija za medicinski kadar.

- Za par godina, imaćemo potpuno drugačiji sistem. To je proces, ali kada ima volje, za nas je to veliki iskorak, kazao je Šćekić.

-Nastavlja se princip investicija u zdravstvo. Što se tiče Berana, cilj je da krenemo sa infrastrukturnim projektima, da radimo na dobro građana i otvorimo nova radna mesta, a zdravstvena zaštita je nešto što podrazumeva kvalitetan život svakog stanovnika. Ovo je tek jedna od investicija koje će se realizovati tokom 2023. godine, i postoji ambiciozan plan, kazao je prilikom posete Opštoj nolnici Berane, premijer Abazović.

POMOĆ

- Vlada i resorno ministarstvo pomogli su da se projekti u ovoj ustanovi sprovedu do kraja, kaže direktor Opšte bolnice Berane, dr Milorad Magdelinić.

Na zalaganjima da Berane postane regionalni zdravstveni centar za sever, zahvalio je i predsednik opštine Berane, Vuko Todorović. On je istakao da je Opšta bolnica u Beranama tokom pandemije koronavirusa pokazala da može da bude regionalna bolnica i da je to zaslužila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili