NOVOGODIŠNJA ČESTITKA ZA STARIJE OD 100 GODINA: U Crnoj Gori 16 penzionera primilo poklon od 250 evra

B. DABIĆ

19. 12. 2022. u 22:37

ZANIMLjIV podatak obelodanjen je danas nakon što je Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore najavio neobičan novogodišnji poklon penzionerima starijim od 100 godina.

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА ЗА СТАРИЈЕ ОД 100 ГОДИНА: У Црној Гори 16 пензионера примило поклон од 250 евра

Foto: Fond PIO

Posebnu čestitku primiće 16 penzionera koji su napunili 100 i više godina, a najstarija od njih je penzionerka iz Podgorice koja ima 106 godina.

Iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore će povodom predstojećih novogodišnjih praznika najstarijim korisnicima prava na penziju, uz  „želju da im nova godina donese mnogo zdravlja i sreće“, sa čestitkama uputiti i poklon u vidu uplate od 250 evra. Novogodišnja novčana čestitka  je uplaćena danas  uz redovnu penziju.

 - Fond penzijskog i invalidskog osiguranja je institucija koja je u potpunosti posvećena penzionerima, vodeći računa o svim kategorijama korisnika prava i nastojeći da u granicama svojih mogućnosti, u punom kapacitetu, na najbolji mogući način uvaži njihov trajni doprinos društvu. Zato nas raduje činjenica da smo i u ovoj godini u mogućnosti uručiti ovu posebnu čestitku stogodišnjacima, a nadamo se da će ova aktivnost postati i tradicija Fonda - rekao je tim povodom je v.d. direktora Fonda PIO Ranko Aligrudić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)