SAŠA ČAĐENOVIĆ U PRITVORU DO 30 DANA: Specijalni tužilac Crne Gore odveden u zatvor u Spužu

S.Đ.

11. 12. 2022. u 15:26

SPECIJALNI tužilac Saša Čađenović odveden je u zatvor u Spužu, gde će provesti narednih 30 dana.

САША ЧАЂЕНОВИЋ У ПРИТВОРУ ДО 30 ДАНА: Специјални тужилац Црне Горе одведен у затвор у Спужу

Foto: S. Đokić

Naime, sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Goran Šćepanović, prihvatio je predlog Specijalnog državnog tužilaštva i zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke i odredio pritvor do 30 dana specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću.

- Specijalno državno tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv uhapšenog specijalnog tužioca za organizovani kriminal Saša Čađenović kojeg terete da je sredinom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koju je formirao Radoje Zvicer - kazao je novinarima nakon saslušanja Čađenovića, njegov branilac advokat Lazar Aković.

Šta je izvestio kotorskog "šefa"

ODMAH nakon saslušanja Čađenovića napisana je na 18 strana naredba za sprovođenje istrage protiv okrivljenog. Između ostalog, SDT ga tereti da je sakrio izveštaj Evropola koji se odnosi na podatke prikupljene protiv bivšeg službenika ANB Petra Lazovića i bivšeg službenika Uprave policije Ljuba Milovića.

U naredbi se navodi i da je zloupotrebio službeni položaj jer nije pokrenuo istragu protiv pripadnika "kavačkog klana" Duška Roganovića. To navodno proizlazi iz razgovora koji je putem SKY aplikacije Lazović vodio sa Zvicerom. U tom razgovoru Lazović obaveštava Zvicera da su "izvukli iz prijave Duška Roganovića".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina