NIJE BILO OPSTRUKCIJE: Uprava policije Crne Gore oglasila se o istrazi oko bacanja bombi na kuću načelnika Istražnog zatvora u Spužu

Марија Стевановић
Marija Stevanović

05. 12. 2022. u 23:37

POVODOM bacanja ručnih bombi na kuću načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića, a na čijem rasvetljavanju službenici Uprave policije, u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, preduzimaju intenzivne mere i radnje, u ponedeljak malo pre ponoći oglasila se crnogorska policija.

НИЈЕ БИЛО ОПСТРУКЦИЈЕ: Управа полиције Црне Горе огласила се о истрази око бацања бомби на кућу начелника Истражног затвора у Спужу

Foto Arhiva

- Pripadnici Uprave policije su, nakon prijavljenog događaja da je u dvorištu kuće 4. decembra pronađena neeksplodirana ručna bomba, izašli na lice mesta i zajedno sa veštakom za požare, eksplozije i havarije izuzeli materijalne tragove koji potiču od eksplozivne naprave, a koji će biti predmet veštačenja u Forenzičkom centru. Prema preliminarnim podacima neeksplodirana ručna bomba, koja je pronađena u nedelju u dvorištu porodične kuće Predraga Spasojevića, bačena je 30. novembra 2022. godine, noć pre aktiviranja ručne bombe u neposrednoj blizini dvorišta 1. decembra, a nakon čega su policijski službenici Odeljenja bezbednosti Danilovgrad otpočeli sa obezbeđenjem kuće - kažu iz Uprave policije.

Tvrde da su policijski službenici "preduzeli niz istražnih i kriminalističkih mera i radnju u cilju rasvetljavanja događaja od 1. decembra 2022. godine, te su sa lica mesta izuzeti određeni tragovi, izvršena je pretraga terena, pregled video zapisa izuzetih sa video nadzora bližeg i šireg lica mesta, kao i prilaznih puteva." Policija navodi da su prikupljena obaveštenja od više lica, izvšena poligrafska testiranja i inicirane provere telekomunikacionog saobraćaja određenih lica za koja postoje indicije da se mogu dovesti u vezu sa ovim događajima.

- U vezi informacije koja je 18. novembra prosleđena Odeljenju bezbednosti Danilovgrad, u odnosu na pretnje koje je pritvorenik Mario Milošević uputio načelniku Spasojeviću, obavešten je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Uprava policije je inicirala postupak zaštite načelnika Predraga Spasojevića do izrade bezbednosne procene stepena ugroženosti.Službenici Odeljenja bezbednosti Podgorica su pozvali Spasojevića kako bi od njega prikupili obaveštenja na okolnosti izjave da u institucijama postoje pojednici koji su korupmpirani i koji opstruiraju istragu, a kojom prilikom on nije pružio konkretne podatke koji bi bili značajni za utvrđivanje navedenog - kažu iz Uprave policije.

Iz Uprave navode da su u odnosu na spise predmeta koji su Odeljenju bezbednosti Danilovgrad dostavljeni 29. septembra 2022. godine, a u vezi izjave jednog pritvorenika, pripadnici policije o navodima obavestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

- Uprava policije zajedno sa nadležnim tužilaštvom preduzima intenzivne aktivnosti na rasvetljavanju svih okolnosti navedenih događaja i identifikaciji osoba koje su bacile ručne bombe na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića, te konstatujemo da nema reči o opstrukciji istrage, već policija i tužilaštvo preduzimaju sve neophodne radnje u cilju rasvetljavanja ovih događaja - tvrde iz Uprave policije Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a