IZA REŠETAKA I DRŽAVLJANIN TURSKE: Tokom vikenda na putevima u CrnoJ Gori uhapšeno 37 vozača

Марија Стевановић
Marija Stevanović

05. 12. 2022. u 21:22

ZBOG vožnje pod dejstvom alkohola policijski službenici su tokom vikenda na putevima u Crnoj Gori lišili slobode 37 vozača, od čega  je njih 15 u Podgorici.

ИЗА РЕШЕТАКА И ДРЖАВЉАНИН ТУРСКЕ: Током викенда на путевима у ЦрноЈ Гори ухапшено 37 возача

Crnogorska policija / Foto D. Milovanović

Podgorička policija je lišila slobode O.B. (27) državljanina Republike Turske, koji je prošao na dva crvena svetla u intervalu manjem od 10 minuta, a potim se nije zaustavio na znak za zaustavljanje.

- Kontrolom je utvrđeno da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1.11 promila. On je potom omalovažavao policijske službenike. Njemu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu od 1.600 evra - kažu iz Uprave policije čiji su službenici u Nikšiću uhapsili R.R. (68) koji je kao vozač učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, a kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.67 promila.

U Mojkovcu je policija lišila slobode G.F. (47) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji 2.17 promila.

- Saobraćajna policija je u danima vikenda na crnogorskim putevima evidentirala43 saobraćajne nezgode,u kojima su dve osobe zadobile teške, a deset lake telesne povrede. U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su podneli 244 prekršajne prijave, izdali 630 prekršajnih naloga, oduzeli 17 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja - kažu iz Uprave policije.

Iz Uprave policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024