PEŠKE DO GLAVNOG GRADA: Naselja između Podgorice i Danilovgrada ostala bez prevoza

I. D. S.

30. 11. 2022. u 07:45

GLAVNI grad uložio je desetine miliona evra u autobuse za gradski prevoz prethodnih meseci. Ipak, ni nova ni stara vozila javnog prevoza do pojedinih naselja Podgorice ne stižu.

ПЕШКЕ ДО ГЛАВНОГ ГРАДА: Насеља између Подгорице и Даниловграда остала без превоза

Obnovljen vozni park javnog prevoza, Foto podgorica.me

Nakon što su bez prevoza nedavno ostali meštani Kuča i Tuzi, na red su došli i nastanjeni u nekoliko naselja između Podgorice i Danilovgrada. Naime, vozačima je zaprećeno kaznama od više hiljada evra ukoliko se zaustavljaju na mestima koja za to nisu predviđena, te su oni koji žive u delu od Rogama do Spuža odsečeni sa mape javnog saobraćaja i ostavljeni da pešače kilometrima, stopiraju, "teleportuju" se, snalaze kako znaju i umeju...

Iako je iz Opštine Podgorica teatralno najavljivana kupovina 16 novih autobusa, unapređenje javnog prevoza u glavnom gradu, problemi sa prevozom samo se nižu. Kako je za "Novosti" kazala meštanka Dragana Bakrač, bez najave iz Opštine Podgorica, ostali su bez jedine opcije da se prevezu do Podgorice.

- Reč je o prigradskom prevozu, linijima 31 i 32, koje saobraćaju na relaciji Danilovgrad

- Podgorica. Od vozača smo u petak dobili informaciju da više ne smeju da se zaustavljaju na pojedinim mestima. Kako su nam rekli, od izvesnog inspektora Vladimira Kneževića dobili su usmenu opomenu da, ukoliko se budu zaustavljali na mestima koja nisu bila predviđena kao autobuska stajališta, plaćaće kazne i do 3.000 evra. Dete mi pohađa peti razred u OŠ "Sutjeska", svakog dana ide u školu tim prevozom i sada odjednom nema te opcije, a nema ni alternativnog rešenja - navodi Bakračeva.

Dragana Bakrač, Foto I. D. S.

Da li je u planu linija ili neko alternativno rešenje za građane Glavnog grada koji su ostali odsečeni sa mape javnog prevoza, iz Opštine Podgorica nisu odgovorili.

Odgovornost i nadležnost su prebacili na Ministarstvo kapitalnih investicija. Šta se planira za taj deo grada i kako će povezati saobraćaj, nisu odgovorili iz resora Ervina Ibrahimovića.

USTALjENA PRAKSA

OD prevoznika koji saobraćaju na linijama 31 i 32 dobili smo nezvaničnu potvrdu da su opomenuti zbog zaustavljanja na mestima koja nisu zvanična autobuska stajališta. Kako kažu, da ne bi došli u situaciju da plaćaju visoke kazne, moraju poštovati odluke nadležnih.

- Jasno je da to nisu zvanično obeležena stajališta, ali godinama je ustaljena praksa da preuzimamo putnike i na tim mestima - kazali su iz jedne danilovgradske kompanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna