POTRESAN SNIMAK IZ CRNE GORE Baku Sanju odvode u zatvor, dok unuke vrište: "Nemoj, bako, meni je upropašten život..." (VIDEO)

Novosti online

28. 11. 2022. u 10:22

SANjA M., baka dve devojčice iz Crne Gore, emitovala je potresan video-snimak uživo na društvenoj mreži Tiktok, u kom se obraća javnosti i moli za pomoć, kada je Centar za socijalni rad iz Budve, uz asistenciju policije, došao da odvede decu.

ПОТРЕСАН СНИМАК ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ Баку Сању одводе у затвор, док унуке вриште: Немој, бако, мени је упропаштен живот... (ВИДЕО)

Printscreen/Tik Tok

Naime, ona je podnela zahtev za izuzeće sudije Veljka Bulatovića iz Kotora jer, kako je rekla, njena porodica "trpi njegovo zlostavljanje godinama".

Kako ona govori, sudija Osnovnog suda u Kotoru Veljko Bulatović je, uprkos činjenici da je podnesen zahtev za njegovo izuzeće, doneo rešenje u kom je odredio zatvor u trajanju od 30 dana baki dve devojčice iz Budve Sanji M. kako bi se njih dve odvele kod majke.

Ovo je u video-snimku, koji je emitovala uživo na društvenim mrežama tokom njenog odvođenja u zatvor, kazala Sanja M., kod koje su deca boravila jer je njihov otac, zbog posla, van države.

@rhinokid013

Prvi dio potresnog videa.Djevojčice Sara i Đina Mijušković se protivno svojoj volji odvode kod majke, uprkos činjenici da su imale višestruke povrede u više navrata zbog kojih je majka prijavljivana.Nažalost, institucije Crne Gore ćute🙂

♬ original sound - Lion's son

Ona je fotografije na kojima se vide modrice, podlivi i rane za koje se ne zna od čega potiču, dostavila organizaciji Alternativa Crna Gora koja ih je objavila na društvenim mrežama.

Iz ove organizacije su uputili apel svim institucijama, kao i dopis Zaštitniku ljudskih prava i Ministarstvu za rad i socijalno staranje, da decu zaštite, kao i da se preispita postupanje Centra za socijalni rad Budva i službenika te ustanove u slučaju ove porodice.

"Danas sam dobila 30 dana zatvora, deca se uzimaju, ja idem u zatvor", govori uznemirena baka dok jedna od devojčica u suzama viče "ne ideš", a druga plače i zapomaže.

"Ja sam podnela zahtev za njegovo izuzeće, ali on je dao sebi za pravo da može sam to da ukine. Ovo se dešava mojoj porodici. Toplo molim da se ovo vidi i da institucije reaguju. Ne možemo da trpimo zlostavljanje od strane Veljka Bulatovića godinama. Veljko Bulatović je sve zloupotrebio. Ovo se od dece ne sme raditi", govori baka , dok devojčice vrište i mole da im ne odvode baku.

Policajac zatim upozorava Sanju M., koja je u bademantilu da se spremi, inače će je prinudno odvesti.

"Ja sam baka ove dece i štitim njihova prava, da se ne čupaju i ne maltretiraju. Njihovo je pravo da Centar za socijalni rad bude na njihovoj strani. Pogledajte šta trpe. Istog trena sam ja na zatvor spremna, nikakav problem nemam sa zatvorom, ni sa bilo čim", rekla je ona.

Deca sve vreme plaču i vrište u negodovanju.

“Ljudi, molim vas, nama treba pomoć. Ne znam šta da radim. Treba nam pomoć”, govori S. na video-snimku.

Devojčice urlaju i plaču, ne daju joj da se spremi, a jedna od njih izgovara “Meni je upropašten život!”.

“Nemoj molim te da ideš, baba! Ako me odvedeš, nećeš me više videti. Zar ti nije sudija prekrižio zatvor. Nećeš u zatvor”, reklo je jedno dete.

Ovaj potresni video-snimak proširio se društvenim mrežama, građani su šokirani scenama nasilja nad decom, ali se još uvek niko zvanično nije oglasio povodom ovog slučaja.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ČEMU SLUŽI RUČICA NA UNUTRAŠNJERM RETROVIZORU: Važna funkcija vezana za bezbednost vozača