ŠESTORICA MALOLETNIKA PRETUKLA ŠKOLSKOG DRUGA: Akteri vršnjačkog nasilja u Baru prošle godine zgrozili region

B. DABIĆ

21. 11. 2022. u 08:30

AKTERI uznemirujućeg snimka grupe dečaka koji tuku jednog trinaestogodišnjaka u centru Bara, na kome se čuju i reči "raskrvari ga", zgrozili su region krajem januara 2021. godine, a neki iz te grupe pretukli su mladića od 17 godina pre neki dan, takođe u centru grada.

ШЕСТОРИЦА МАЛОЛЕТНИКА ПРЕТУКЛА ШКОЛСКОГ ДРУГА: Актери вршњачког насиља у Бару прошле године згрозили регион

Foto: Printskrin

Maloletni Baranin zadobio je telesne povrede u predelu glave i abdomena posle tuče i vršnjačkog nasilja koje se desilo u noći između srede i četvrtka u Baru. Nekoliko dana je prošlo, adolescent se oporavlja, a ono što zabrinjava, prema saznanjima "Novosti", da niko od roditelja nasilnika koji su izvršili vršnjačko nasilje nije zvao porodicu žrtve ni da pita kako je mladić. Prema izveštaju lekara, koji je porodica dostavila "Novostima" na uvid, u Opštoj bolnici Bar su mu konstatovali povrede. Pregled je obavio specijalista hirurg koji je u dva navrata konsultovao neurologa. Mladiću su urađeni laboratorijski nalazi, radiološki i ehosonografski je ispitan. Primio je i AT zaštitu.

Zakazana je kontrola za sedam dana. Povređeni mladić je na oporavku kod kuće.

- U postupku je utvrđivanje svih činjenica, a nakon izveštaja veštaka medicinske struke, nadležni tužilac će kvalifikovati delo - rekli su iz policije.

U izjavi koju je 17-godišnjak dao policiji, navedeno je da su mu povrede naneli šestorica maloletnih Barana, od kojih neki idu u istu srednju školu kao i povređeni. U prisustvu majke, dečak je policijskom inspektoru kazao da se plaši za svoju bezbednost, plaši se da ide u školu jer "ne znam šta mogu da mi urade".

Sve je počelo u sredu veče, a maloletni Baranin nije ni slutio šta sledi iza telefonskog poziva drugova iz škole da siđe na desetak minuta ispred zgrade. Našao se sa dvojicom vršnjaka i oni su mu rekli da prošetaju. Krenuli su ka barskom naselju Bjeliši,"kod koša". U delu naselja koje je slabije osvetljeno bila su još četvorica. Sve njih žrtva vršnjačkog nasilja poznaje i njihova imena su poznata policiji.

Prema navodima maloletnog mladića, jedan iz grupe koji ide sa njim u istu srednju školu prvo ga je pitao da li je za njega nešto negativno rekao. Mladić je negirao. Nakon verbalnog maltretiranja, stao mu je na stopalo i počeo da ga šamara. Neki iz grupe su ga držali. Usledili su udarci pesnicama u lice. Pao je na pločnik, a zatim su su ga šutirali u stomak. Dok je ležao na pločniku, školski vršnjak je od povređenog mladića tražio da mu poljubi patike. On se prvobitno opirao, a dvojica mlađih su mu dobacila: "Poljubi, i mi smo ljubili i vezali patike".

U izjavi datoj policiji, žrtva vršnjačkog nasilja je naveo da on nije udario nijednog od grupe mladića, niti je između njih ranije bilo vređanja, ili pretnji.

SNIMALI VRŠNjAČKO NASILjE?

NAŽALOST, brutalnosti maloletnika prema vršnjaku tu nije kraj. Nezvanično, neki od njih su se hvalili da su sve snimili. I dan nakon što su ga pretukli, jedan od učesnika u vršnjačkom nasilju poslao mu je "pozdrav" preko zajedničkog školskog.

Podsetimo, na viralnom snimku koji je zgrozio region krajem januara 2021. se vide dva maloletnika koji prvo verbalno prete jednom dečaku, a potom ga nemilosrno udaraju pesnicama. Žrtva maloletničkog nasilja je bio 13-godišnji dečak iz Bara, koga su brutalno tukla dvojica vršnjaka, oborivši ga na zemlju dok su oko njih stajali drugi dečaci i snimali.

OSNOVAC PESNICOM SLOMIO NOS DEČAKU

U OSNOVNOJ školi "Srbija" u Starom Baru, prošle sedmice, osnovac je pesnicom slomio nos učeniku dok su bili u školi. Ovo je danas potvrđeno Novostima iz policije.

Oincidentu je obavešteno Osnovno državno tužilaštvo (ODT) Bar.

Povređeni učenik ima 14 godina i posle incidenta nastavnica ga je krvavog, otečenog nosa, dovela u Opštu bolnicu Bar.

- Dete je zadobilo prelom nosa bez dislokacije, laku telesnu povredu, potvrdili su iz ODT Bar, dodajući da je u ovakvim situacijama obavezna medijacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna