NOVI PROTESTI BIVŠIH RADNIKA "VEKTRA BOKE": Nezadovoljni radom državnih institucija protestvovaće u Herceg Novom i Podgorici

V.V.

15. 11. 2022. u 15:38

DVA nova protestna okupljanja zakazali su bivši radnici "Vektra Boke" kako bi iskazali nezadovoljstvo radom državnih institucija i zatražili još jednom ostvarenje svojih prava. Prvi protest najavljen je za petak, 18. novembra,u Herceg Novom, a drugi u Podgorici, u sredu, 23. novembra, ispred Tužilaštva i Vlade.

НОВИ ПРОТЕСТИ БИВШИХ РАДНИKА ВЕKТРА БОKЕ: Незадовољни радом државних институција протествоваће у Херцег Новом и Подгорици

Foto: V.V.

Predsednik nevladine organizacije koja okuplja bivše radnike Vektra Boke Đorđe Rajak objašnjava da protestna okupljanja nastavljaju zbog uništenja HTP Boke, neizmirenih potraživanja, i nezadovoljstva radom institucija. Na mirno okupljanje ova nevladina organizacija pozvala je i zbog nepoštovanja zakonskih normi skoro svih institucija države, zbog poslodavca koji je uništio ne samo  HTP “Boka”, nego i privredu Herceg Novog.

- U petak u pet do 12, što je naše uobičajno vreme, okupićemo se na magistrali kod nekadašnjeg motela Dubrava i kratko ćemo blokirati saobraćaj.Pozivamo sve građane da nas podrže , jer ovde se ne radi samo o “Boki”. Vidite šta se dešava sa Bolnicom Meljine i Institutom Igalo, ustvari ovde se pljačka sve ono što je ostalo i što je pripadalo ovome gradu, da bi se prevelo u  privatne ruke, poručio je Rajak. Prema njegovim rečima sledeće sedmice biće u Podgorici a povod je nezadovoljstvo radom tužilaštva.

- U Tužilaštvu se dešavaju čudne okolnosti. Mi sumnjamo da je neka organizovana varijanta kao što se dešavalo u Privrednom sudu da svi “Bokini” predmeti pripadaju dvojici tužilaca. Mi se ne možemo predati, jer je činjenica da su sve mere, i pravo i pravda na našoj strani a zatajilo je tužilaštvo i druge ustanve.  Privredni sud činio je prekršaje i bavio se nedozvoljenim radnjama, kazao je Rajak i dodao da bi se moglo naći još ustanova za koje se osnovano sumnja da su učestvovale „u pljački HTP “Boke”.

Bez odgovora je i zahtev za prijem kod  glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili