SVE SPREMNO DA SE VERIFIKUJU MANDATI: Zakazana konstitutivna sednica Skupštine opštine Bar

B. DABIĆ

11. 11. 2022. u 21:12

KONSTITUTIVNA sednica Skupštine opštine Bar na kojoj će biti verifikovani mandati 37 odbornika nakon loklanih izbora, biće održana 25.novembra sa početkom u 10 časova.

СВЕ СПРЕМНО ДА СЕ ВЕРИФИКУЈУ МАНДАТИ: Заказана конститутивна седница Скупштине општине Бар

foto: B.Dabić

Sednicu je danas zakazala predsednica SO Bar u prethodnom sazivu, Milena Božović. Na predloženom dnevnom redu su bile dve tačke: Izveštaj Opštinske izborne komisije o rezultatima glasanja za izbor odbornika u Skupštini opštine Bar, kao i izbor predsednika Skupštine opštine Bar.  Božović  je pojasnila da je krajnji rok za održavanje konstitutivne sednice 27. novembar.

Inače, 25. novembar je poslednji radni dan pre isteka zakonskog roka za održavanje konstitutivne sednice.

- Prema zakonu, u roku od 30 dana treba da se održi konstitutivna sednica. Konačni rezultati loklanih izbora u Baru za izbor odbornika u Skupštini opštine Bar objavljeni su u Službenom listu Crne Gore 28.oktobra - kazala je Božović, najavljujući da će konstitustivna sednica biti zakazana narednih dana.

Predsednica SO Bar u prethodnom sazivu ima rok do 12. novembra da zakaže konstitutivnu sednicu loklanog parlamenta. Konstitutivnom sednicom predsedava najstariji odbornik. U Opštinskoj izbornoj komisiji je potvrđeno da je to Bećir Berjašević sa odborničke  liste Novo vrijeme za Bar – Socijaldemokrate – Branislav Bane Nenezić.

Na konstitutivnoj sednici predsednik OIK Bar Dragan Simović podnosi izveštaj o konačnim rezultatima loklanih izbora 2022. godine.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)