ČEKA SE ODGOVOR TURAKA: Abazović i Đukanović nadaju se skorijem preuzimanju Železare

I.D.S.

09. 11. 2022. u 12:42

KONAČNO preuzimanje nikšićke Železare od strane Elektroprivrede trenutno samo zavisi od turskog investitora.

ЧЕКА СЕ ОДГОВОР ТУРАКА: Абазовић и Ђукановић надају се скоријем преузимању Железаре

Printskrin Fejsbuk/Dritan Abazović

Ponuda za koju su tvrdili da im je prihvatljiva i zvanično im je predata, te se samo čeka njihovo odgovor, poručili su premijer Dritan Abazović i predsednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović. Iako ne znaju kada bi se to moglo očekivati, bveruju da će ishod biti pozitivan, te se uskoro krenuti u preuzimanje fabrike.

- Vlada je od prvog dana uz radnike Železare i zaista se divim tim ljudima na koji način brane fabriku. Voleo bih da se sve procedure završe brže nego što je trentno slučaj, ali ne zavise sve od nas. Kolege iz EPCG su boravile u Istanbulu i dale Toš čeliku pondu koja je ranije još dogovarana i za koju je turski investitor ranije rekao da je prihvatljiva, sada se samo čekuje da to potvrde. Odmah nakon toga kreće se u preuzimanje Železare – poručio je Abazović nakon sastanka sa menadžmentom EPCG i sa radnicima Železare.

Kako bi pokušali da ubrzaju stvari, premijer je dao obećanje radnicima da će još jednom kontaktirati tursku stranu.

- Poušaćemo što pre da dobijemo konačan odgovor za koji verujemo da će biti pozitivan, s obzirom da se ponuda poklapa sa njihovim početnim zahtevima – kazao je Abazović.

U pozitivan ishod pregovora sa turskim investitorom, kojem je za kupovinu fabrike ponuđeno 20 miliona evra, veruje i Đukanović, te se nada da će u proces preuzimanja Železare krenuti brzih dana.

- Još jednom bih voleo da istaknem da trenutno zabrinutost šta će se desiti sa železarom iskazuju oni koji su je 7.000 zaposlenih doveli do toga da maltene nema zaposlenih. Ubeđen sam da će EPCG umeti dobro da gazduje tom imovinom i da će od toga korist imati svi - i Nikšić i EPCG i Crna Gora – kazao je prvi čovek odbora direktora EPCG.

Kako je dodao, biznis plan je već urađen, ali se on konstantno širi, te očekuju da u javnost narednih dana izađu sa lepim vestima.

- Nije prilika danas da saopštavam ko je sve zainteresovan da nam bude partner u Železari, ali će vreme pokazati, imamo veoma dobre vesti koje ćete uskoro čuti. Idemo u ovo da radimo – poručio je Đukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)